Fina besökssiffror för Dackestop

Förra årets turistsäsong var en ren katastrof för aktörerna på Dackestop i Virserum. Men i år har turisterna hittat tillbaka och strömmar nu till i mängder vilket har fått till följd att vissa aktörer på området ser ut att gå mot en rekordsäsong.

Dackestop i Virserum kan redan nu visa upp fina besökssiffror lite mer än halvvägs in i sommarsäsongen.

Dackestop i Virserum kan redan nu visa upp fina besökssiffror lite mer än halvvägs in i sommarsäsongen.

Foto:

Hultsfred2007-08-02 06:31

Badstränderna har varit öde under den kalla och blöta sommaren, men trots detta så har det varit mycket turister i kommunen.
När det regnar och är dåligt väder är det i första hand inomhusaktiviteter som har lockat och det är främst Dackestop i Virserum som har tjänat på detta.
För under juli månad har turisterna strömmat till i mängder för att besöka de olika museerna som finns på området.
De flesta besökarna väljer att avlägga ett besök på Virserums konsthall och den pågående utställningen "TRÄ 2007".
- Det har varit bra med folk, vi har ett snitt på cirka 300 besökare om dagen. Så för oss har det här vädret med ömsom sol, ömsom regn varit perfekt, säger Barbro Wenden, kassör på Virserums Konsthall.
Men även de andra aktörerna på området kan visa upp fina siffror, däribland Möbelindustrimuseet som ser ut att göra sin allra bästa sommarsäsong med ett nytt publikrekord.
- Det går jättebra och vi har över 100 besökare om dagen, det är stor skillnad mot förra året då det vissa dagar bara kom ett 10-tal personer. Det har varit mest svenska besökare än så länge, men framöver väntar vi oss fler tyskar och holländare, berättar Inger Grahn på Möbelindustrimuseet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om