Fina utsikter för arbete och integration

Robert Andersson sätter nycklarna i dörren och tar oss med på en rundvandring i Integrations- och arbetsmarknadsenhetens nya lokaler. Ombyggnaden av det gamla biblioteket är klar, och redan i nästa vecka börjar inflyttningen.

Vitt och fräscht, med toppmodern teknik. Robert Andersson visar runt i de nybyggda lokalerna för Integrations- och arbetsenheten.

Vitt och fräscht, med toppmodern teknik. Robert Andersson visar runt i de nybyggda lokalerna för Integrations- och arbetsenheten.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2018-06-08 12:00

Fast än så längre är det tomt, inte så mycket som en pinnstol finns det. Men det blir snart ändring.

– Möblerna kommer på torsdag och sedan kan vi börja flytta in på måndag, säger Robert Andersson, chef på Integrations- och arbetsmarknadsenheten på Hultsfreds kommun.

Då börjar också arbetsförmedlingen sin inflyttning en trappa ner. Det blir ett samboförhållande med gemensam vårdnad om lunchrummet.

Redan nu har kommunens enhet mycket samarbete med arbetsförmedlingen i olika sammanhang, och genom att man nu blir sambo ska det samarbetet bli ännu bättre, hoppas Robert Andersson, som ser fram mot flytten.

Det gemensamma lunchrummet ligger allra högst upp och från uteplatsen har man utsikt över centrala Hultsfred. En klar bonus för arbetsmiljön, både för arbetsförmedlingen och för Integrations och arbetsenheten.

– Här kan vi bygga relationer och prata om vad som helst, säger Robert Andersson. Utom ärenden. Det får vi inte ta här.

Vi går vidare på den grå, ljuddämpande mattan i centralkorridoren. Robert Andersson berättar att det finns 15 kontorsplatser och det är ungefär det som behövs för enhetens medarbetare. Dessutom finns det samtalsrum, konferensrum och väntrum.

Byggarbetet är i princip avslutat, det som återstår är egentligen bara att köra bort lite byggstaket och annat som ligger kvar. Till och med skyltarna finns på plats för att upplysa arbetsförmedlingens besökare om öppettiderna.

Robert Andersson är helnöjd med resultatet för sin del. Förutom att man får nybyggda, fräscha lokaler att jobba i, betyder det också att man kan samla hela verksamheten på ett och samma ställe. I dag har man lokaler både i kommunhuset och borta i gamla Hultsfredshuskontoret. En lösning som inte är riktigt optimal. Bara Stegen, som också ingår i enheten, kommer att bli kvar i sina nuvarande lokaler. Det är inte så länge sedan de flyttade in i gamla leklandet.

När enheten väl flyttat in, och kommit tillrätta i de nya lokalerna kommer man att hålla öppet hela sommaren.

­­– Vi är så många att vi kan hålla bemanningen hela sommaren och det finns mycket att göra, säger Robert.

Robert Andersson sätter nycklarna i dörren till den nya arbetsplatsen. På måndag börjar inflyttningen.
Robert Andersson sätter nycklarna i dörren till den nya arbetsplatsen. På måndag börjar inflyttningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!