Firade med musik i massor

I lördags levde Hultsfred verkligen upp till epitetet musikkommun. Musikskolan fyllde 50 år, och det firades med ett antal konserter.

Musikskolans storband bestod dagen till ära av såväl hemvändare som nuvarande elever.

Musikskolans storband bestod dagen till ära av såväl hemvändare som nuvarande elever.

Foto:

Hultsfred2014-10-20 06:16


Elever, personal och före detta elever spelade under två konserter i Hultsfreds kyrka i lördags men också på gågatan i Hultsfred. Allt från eldig argentinsk tango och Beatles till orgelmusik framfördes. Detta för att fira att Hultsfreds musikskola fyller ett halvt sekel.
Ja, många i Hultsfreds kommun har fått sin första kontakt med ett olika instrument genom den kommunala musikskolan. Men det hela började i Virserum redan 1953. Då startades den första kommunala musikskolan i området startades av Gösta och Greta Lundqvist.

Nappade på idén
Kyrkomusikern Olle Almgren kom till Vena 1958 som skolkantor, och förde då fram idén om en kommunal musikskola till rektorn Sven Lundin, som nappade på idén och kontaktade rektorn i Lönneberga, som också hakade på, liksom Målilla. Hultsfred kontaktades men tackade nej. Här bedrevs istället musikundervisning med musiker ur Hultsfreds musikkår och Orkesterförening, tillsammans med ABF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om