Fler har valt Hultsfreds Gymnasium i år

Sju av tio niondeklassare väljer att läsa vidare på Hultsfreds Gymnasium. Antagningssekreterare Hanna Waern Andersson kan presentera bättre siffror än i fjol.

Tomt i korridoren, men till hösten väntas fler elever än i fjol. Antagningssekreterare Hanna Waern Andersson gläds över ökat intresse.

Tomt i korridoren, men till hösten väntas fler elever än i fjol. Antagningssekreterare Hanna Waern Andersson gläds över ökat intresse.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2018-07-06 15:00

– Jätteroligt. Siffrorna visar att 126 av kommunens 178 niondeklassare sökt och antagits till gymnasiet, det är fem procent fler än i fjol, säger hon. Lägger vi dessutom till de elever som redan läst på gymnasiet, som läser vidare på ett nationellt program, är det totalt 159 sökande av 224. Det vill säga 71 procent.

Räknas även elever från andra kommuner in är det hela 199 som antagits, jämfört med 140 i fjol.

Fyra program är fulltecknade. På både fordon, estet inriktning e-sport, el- och energi samt ekonomi är alla platser tillsatta. Lägst söktryck är det på barn- och fritid.

– Så många fulltecknade program har vi inte haft på många år. Fordon är vi i och för sig vana vid att det blir fullt på, men inte på ekonomi och el och energi har fått ett uppsving. Jättekul, säger Hanna och fortsätter:

– Extra roligt att vår satsning på 3D-printing och ny teknik har gett resultat redan första året. Sju elever har antagits på vår stora nyhet inför hösten, Industritekniska programmet.

Många av de elever som söker annan ort, söker program som inte erbjuds i Hultsfred, exempelvis Teknikprogrammet, handels- och administration, naturbruk, estet inriktning musik och fordon- transport inriktning personbil.

– Medan Fordon- och transportprogrammet inriktning transport samt Estetiska programmet, e-sport är det som lockar flest elever att söka sig till Hultsfreds Gymnasium, säger Hanna Waern Andersson.

Den 20 augusti väntar upprop i den nya samlingssalen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!