Flera av de uppsagda på Coop har fått nya jobb

Flera av de anställda i Coopbutiken som ska läggas ner i Hultsfred har redan nya jobb på gång. "Vi håller tummarna för att de som inte har någonting klart i dagsläget kan komma vidare", säger Jessica Karlsson, ombudsman på Handelsanställdas förbund.

Jessica Karlsson, ombudsman på Handelsanställdas förbund, hoppas att alla som sagts upp från Coop Aspedalsgatan ska hitta nya jobb.

Jessica Karlsson, ombudsman på Handelsanställdas förbund, hoppas att alla som sagts upp från Coop Aspedalsgatan ska hitta nya jobb.

Foto: Charlotte Madestam/privat

Hultsfred2021-12-14 20:00

Som vi tidigare har berättat förlorar sex personer sina jobb när Coopbutiken på Aspedalsgatan avvecklas i början av nästa år.

– Det är alltid fruktansvärt tråkigt när en butik lägger ner, och extra mycket på den här typen av orter. Jag är själv från en liten ort och vet hur stora effekter det blir. Inte bara för personerna utan också för orten där det sker, säger Jessica Karlsson som har haft kontakt med butikspersonalen i Hultsfred.

Hon konstaterar att butiksanställda som drabbas av nedläggningar i större städer ofta sugs upp av andra butiker, vilket inte sker i samma utsträckning på en mindre ort som Hultsfred. Samtidigt händer det mycket inom handeln i Hultsfred just nu. Flera nya butiker öppnar framöver.

– Förhoppningsvis finns det möjligheter för de här personerna. Men det är klart att det är tråkigt, och personalen som jobbar i den här butiken har varit ett fantastiskt gäng.

Vet du om några av dem redan har hittat nya jobb?

– Ja, jag vet att det finns personer som valde att gå redan innan uppsägningarna blev formellt verkställda. Det finns också personer som har andra jobb på gång. Det tycker jag känns fantastiskt roligt, säger Jessica Karlsson som håller tummarna för att även de andra ska hitta nya anställningar.

– Det som är extra positivt är att det är tillväxt på gång i Hultsfred när det gäller den här typen av jobb.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!