Flera crosscartsegrar för Oskar Andersson

Oskar Andersson är en snart 11-årig kille som gillar fart. Under sommaren har han och pappa Anders åkt hundratals mil för att tävla i crosscart, och resultaten har inte låtit vänta på sig.

Det har blivit en hel del bucklor för Oskar Andersson.

Det har blivit en hel del bucklor för Oskar Andersson.

Foto:

Hultsfred2014-08-07 06:26


Utanför villan i Hultsfred står Oskar Anderssons knallgula crosscart. Här står också bilen som startade Oskar Anderssons motorintresse, en röd bil modell mindre med en gräsklipparmotor, som han började åka i som treåring.
- Han har alltid varit motorintresserad, han har varit med mig mycket på rallytävlingar innan också när jag körde. Men nu har jag sålt rallybilen för att satsa på grabben istället, säger Anders Andersson.
Oskar Andersson har haft en hektisk sommar, med många mil på vägarna.
Han har tävlat i cupen för 85-kubikare, och efter fyra av sex deltävlingar ligger han tvåa av 24 deltagare. Han har även tävlat i sprintcupen, och där ligger han fyra efter två av fem deltävlingar.
- Det har blivit ett tiotal tävlingar den här säsongen, och det finns inga tävlingar i södra Sverige, utan det är Stockholm och uppåt som gäller. Vi tävlade i Lycksele, Älvsbyn och Flisa i Norge, det blev över 370 mil innan vi var hemma igen, säger Anders Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om