Hultsfreds kommun är redo för en späckad helg

Den första helgen i augusti i Hultsfreds kommun är i det närmaste fullproppad med arrangemang. De ansvariga hoppas kunna dra nytta av varandra för att locka besökare.

Den 5 augusti är det dags för ett nytt mopperally i Hultsfred.

Den 5 augusti är det dags för ett nytt mopperally i Hultsfred.

Foto: Madeleine Jakobsson

Hultsfred2023-08-01 05:00

Under perioden 3-6 augusti är evenemangskalendern för Hultsfred kommun tämligen välfylld med arrangemang som förväntas locka en och annan besökare.

Dacketräffen, Virserums marknad och Motorns dag i Målilla ska samsas med exempelvis Rock´n roll Weekend i Bredshult och Rock´n roll Rally för mopeder i Hultsfred. Därtill kan läggas ett antal återkommande helgarrangemang som genomförs under hela sommaren.

Kan det möjligen bli för mycket av det goda under en och samma helg?

– För vår egen del har vi alltid lagt Motorns Dag i Målilla på samma helg som Virserums Marknad. Det är en riktig hemvändarhelg där vi drar nytta av varandra på ett väldigt bra sätt, säger Roland S Johnsson, ordförande i Målilla-Gårdveda Hembygdsförening, som i vanlig ordning arrangerar Motorns Dag i Målilla den 5-6 augusti.

undefined
Roland S Johnsson tror att Motorns Dag och Virserums Marknad drar stor nytta av varandra.

Roland S Johnsson säger vidare att han brukar fokusera på genomförandet av Motorns Dag. Vad som händer på andra håll lägger han ingen större energi på.

Vad kan besökarna vänta sig på årets Motorns Dag?

– Årets tema är Målilla-motorn där vi kommer att visa upp omkring 20 motorer som är tillverkade på Målilla mekaniska verkstad. Verkstaden fanns mellan 1907 och 1991. Sedan blir det mycket annat med bilar och lastbilar, precis som vanligt.

undefined
Motorer, motorer så långt ögat når väntar besökarna på Motorns Dag i Målilla den 5-6 augusti.

I Hultsfred går Hultsfreds Hembygdsförening och laddar för det som går under namnet Rock´n roll Rally för veteranmopeder och liknande motorcyklar. Föreningens ordförande, Thorbjörn Svahn, håller med Roland S Johnsson om att alla de olika arrangemangen drar nytta av varandra eftersom de ligger så tätt rent tidsmässigt.

– För vår del brukar vi alltid uppmana folk att komma till Hultsfred just den här helgen eftersom det händer så väldigt mycket på samma gång. Vi tycker att man ska passa på att ta en riktig helhelg i Hultsfreds kommun.

undefined
Thorbjörn Svahn hoppas på många deltagare även i årets mopperally.

Thorbjörn Svahn säger vidare att förhoppningen med årets mopedrally är att det ska komma minst lika många förare som för ett år sedan.

– Den gången kom det 497 förare. Rekordet från 2019 ligger på 612 förare, så någonstans där emellan hoppas vi på i år, säger han om rallyt som genomförs lördagen den 5 augusti. Starten och målgången äger rum i Hultsfreds hembygdspark.

undefined
Den 5 augusti är det dags för ett nytt mopperally i Hultsfred.

– Det här är ju ett väderberoende arrangemang och man kan ju aldrig riktigt veta hur många som dyker upp. Det är en sak att skriva på Facebook att man kommer men att sedan verkligen göra det är något helt annat, säger Thorbjörn Svahn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!