Flera klasser och lärare hemma på grund av covid-19

Ett fall av covid-19 har konstaterats på gymnasiet i Hultsfred. Därtför har skolan beslutat att två klasser och flera läarare ska stanna hemma.

Covid-19 har konstaterats på gymnasiet i hultsfred. Skolledningen har därför besultat att två klasser opch flera lärarae ska studera och jobba på distans  en vecka framöver.

Covid-19 har konstaterats på gymnasiet i hultsfred. Skolledningen har därför besultat att två klasser opch flera lärarae ska studera och jobba på distans en vecka framöver.

Foto: Emma Sellbrink

Hultsfred2020-08-22 11:33

Det skriver Hultsfreds gymnasium på sin hemsida. Eleven var på skolan i onsdags och på fredagen kom testresultatet att hen har eller haft covid-19.

"Detta besked innebar att vi genast beslutade att eleverna i de klasser där eleven vistats fick avbryta sina studier och gå hem idag. Samtidigt kontaktade vi smittspårningsenheten i region Kalmar för vidare besked" skriver gymnasiet

Enligt skolan ser inte smittspårningsenheten någon förhöjd risk för smittspridning på skolan i nuläget.

"Om de gör bedömningen att de vill starta en utökad smittspårning på vår skola, kommer de att återkomma med det beskedet. Eleven som testats kommer att vara hemma under kommande vecka och vi har för säkerhets skull beslutat att göra detsamma med alla elever i två klasser samt de lärare som jobbade nära eleven i onsdags" meddelar skolan

Även andra grupper berörs och vikarier går in och ersätter de lärare som inte jobbar på skolan. 

Karta: Hultsfreds gymnasium
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!