Flera rattfylleri och drogrelaterade brott i Hultsfred

Flera personer misstänks för rattfylleri och narkotikabrott efter rutinkontroller i Hultsfred under onsdagen.

Polisen utförde under onsdagen flera kontroller i Hultsfred. Flera personer misstänks nu för brott.

Polisen utförde under onsdagen flera kontroller i Hultsfred. Flera personer misstänks nu för brott.

Foto: ANNA ERIKSSON / TT

Hultsfred2023-08-09 20:38

Under onsdagen uppmärksammade polisen två fall av rattfylleri i Hultsfreds kommun. Vid tretiden på eftermiddagen stoppades ett fordon med en person i 30-årsåldern på Granitvägen i Hultsfred.

– Man gör då stopp och kontroll av ett fordon och personen som körde misstänks för rattfylla, säger polisens presstalesperson Åsa Emanuelsson.

Under torsdagen kan presstalesperson Thomas Johansson berätta att händelsen fått fler rubriceringar. 

– Han misstänks även för ringa narkotikabrott eget burk. 

Senare på onsdagskvällen, vid åttatiden, var det dags igen. Då stoppades en person i 20-årsåldern i en rutinkontroll på Föreningsgatan. Den personen misstänks nu för rattfylla, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott eget bruk.

– Patrull stoppar bilen i en kontroll. Då misstänks föraren vara narkotikapåverkad. Föraren saknar körkort och det är inte första gången han ertappas med att köra utan, därför blir det grov olovlig körning, säger Johansson. 

Båda förarna har fick följa med för provtagning.

Tidigare samma dag, på morgonen vid klockan nio vid Stationsgatan, stannades ytterligare en person misstänkt för ett par olika narkotikabrott.

– Patrullerar stöter på en person man misstänker är påverkad. Personen tas med för kroppsbesiktning. Han misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk och ringa narkotikabrott innehav, säger Johansson.

Den misstänkte är en man i 20-årsåldern.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!