Sex personer sägs upp när butik läggs ned

Sex personer sägs upp när Coopbutiken på Aspedalsgatan i Hultsfred avvecklas. Ingen av dem erbjuds jobb i Coops centrumbutik. "Som det ser ut just nu söker vi inte personal", säger Richard Hedsand, vd för Coop Oskarshamn med omnejd.

Richard Hedsand, vd för Coop Oskarshamn med omnejd, hoppas att kunderna väljer Coops centrumbutik i Hultsfred efter att Coop Aspedalsgatan lagts ner.

Richard Hedsand, vd för Coop Oskarshamn med omnejd, hoppas att kunderna väljer Coops centrumbutik i Hultsfred efter att Coop Aspedalsgatan lagts ner.

Foto: Charlotte Madestam/Jimmy Larsson/pressbild

Hultsfred2021-12-13 20:47

I höstas kom beskedet att Coop Aspedalsgatan, som tidigare varit en Nettobutik, kommer att läggas ned. Nedläggningen sker i samband med att Coop butiker och stormarknader säljer tre av sina fyra butiker i regionen till Coop Oskarshamn med omnejd.

Coop på Aspedalsgatan ingår inte i affären utan avvecklas i början av nästa år. Sista dagen butiken håller öppet är den 31 januari.

Sex personer berörs av nedläggningen.

– I och med att butiken nu avvecklas är medarbetarna uppsagda på grund av arbetsbrist. Vi kommer att ge dem stöd i form av omställningsstöd, säger Kevin Bell, pressekreterare på Coop Sverige.

Ingen av de uppsagda medarbetarna har fått anställning i Coopbutiken i centrala Hultsfred.

– Man är redan fullbemannad i den butiken.

Richard Hedsand, vd för Coop Oskarshamn med omnejd, bekräftar att centrumbutiken i Hultsfred är fullbemannad.

– Som det ser ut just nu söker vi inte personal i varken Vimmerby eller Hultsfred, säger Richard Hedsand som samtidigt uppger att extrapersonal alltid behövs.

Konkurrensen från de tidigare Nettobutikerna, som gjorts om till Coopbutiker, lyfts fram som ett problem i Coop Oskarshamns årsredovisning för 2020.

Vad bedömer ni att nedläggningen av butiken på Aspedalsgatan kommer att innebära för den andra butiken i Hultsfred?

– Vi hoppas att våra Coopkunder som handlar på Aspedalsgatan kommer att fortsätta handla i centrumbutiken. Vi har samma sortiment, så vi hoppas verkligen att de fortsätter att handla inom Coop, säger Richard Hedsand.

Coop Oskarshamns nettoomsättning minskade med två procent förra året. Centrumbutiken i Hultsfred hörde till de butiker som minskade sin försäljning.

– Vi har legat på ungefär samma nivå i år som 2020. Att vi tappat omsättning i centrum beror till stor del på coronapandemin, säger Richard Hedsand som uppger att pandemin har lett till en stor minskning av antalet besökare i centrum.

Under 2020 bytte centrumbutiken dessutom butikschef vid tre tillfällen, vilket gjorde att man tappade försäljningsfokus.

– Under det här året har det varit mycket lugnare med butikschefsfrågan.

Richard Hedsand ser positivt på framtiden för butiken, som nyligen fräschades upp invändigt.

– Vi tror på butiken och hoppas att den kommer att öka sin försäljning framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!