Flera skadades i våldsam krasch i över 200 km

En 25-åring döms för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada efter en våldsam trafikolycka mellan Målilla och Rosenfors. Han avfärdar att han skulle ha kört i 240 kilometer på den hala vägen. Tre personer skadades i olyckan. Men deras krav på skadestånd avslås av tingsrätten.

Foto: Arkivfoto: Henrik Montgomery/TT

Hultsfred2017-12-12 10:27
Olyckan inträffade natten den 1 december 2015. Föraren, en man i 25-årsåldern hade hämtat sällskapet på en fest i Vimmerby kommun för att köra dem till Oskarshamn.
De tre passagerarna har lämnat uppgifter om att det stundtals gick fort. Riktigt fort, runt 200 kilometer i timmen på den hala riksvägen…
Föraren säger att han körde runt 90-100.
Strax söder om rondellen i Målilla uppmanades föraren att släppa på gasen. Samtidigt släppte också bilen från vägen och slog flera volter.
Samtliga tre passagerare, numera bosatta i Hultsfreds respektive Högsby kommun, skadades vid den våldsamma smällen och dras fortfarande med sviter av varierande slag. De ville ha 25 000 kronor vardera i skadestånd. Men det avfärdar tingsrätten i dagens dom. Däremot döms föraren för både vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.
Påföljden blir dagsböter på 27 000 kronor. Han ska också betala 800 kronor till brottsofferfonden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om