Flygande start på campingsommaren

Massor av husvagnar, husbilar och ett par tält dessutom. Det är full fart på Hultsfreds Strandcamping, som fått en flygande start på sommaren.

Hultsfreds Strandcamping har fått en flygande start på sommaren. Och bokningsläget är gott framöver också, tycker Erica Hammarlund och Rickard Hägglund som driver anläggningen.

Hultsfreds Strandcamping har fått en flygande start på sommaren. Och bokningsläget är gott framöver också, tycker Erica Hammarlund och Rickard Hägglund som driver anläggningen.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2023-07-12 20:00

Anläggningen öppnade i slutet på april i år och sedan dess har beläggningen varit god på campings nästan hundra platser. Våfflornas dragningskraft, det vackra junivädret och läget precis intill sjön Hulingen är den del i det stora intresset för Hultsfreds Strandcamping. Ett inslag i tysk television bidrar också till intresset.

– Det är väldigt många tyska gäster här, säger Rickard Hägglund, som tillsammans med Erica Hammarlund driver campingen vid Hulingens strand. 

Närmare sjön än så här går det inte att bo. Det är också en av anledningarna till att campingen på några få år blivit populär bland gästerna och har fått den ena utmärkelsen efter den andra.

– Det är platserna närmast sjön som är populärast, säger Erica Hammarlund. Det är de som bokas först. Och sedan fyller det på uppåt.

En nyhet för i år är satsningen på caféverksamheten, med en utökad meny, där det finns lite mer att välja på än tidigare. 

– Våra pizzor har blivit väldigt populära. säger Rickard Hägglund.

Och eftersom campingen ligger mitt i det legendariska festivalområdet ordnas guidade visningar av Hultsfred The Walk, den skyltade promenadslingan som berättar om festivalen. Stefan Ölvebring vet mer, och han guidar på rundan.

– Det är mest svenska gäster som går med på de här turerna, säger Rickard Hägglund. De utländska gästerna vill hellre gå ut i naturen eller paddla på sjön. 

Nu i juni, när det var riktigt sommarväder var det jättemycket folk på stranden, som solade och badade för fullt, berättar Erica Hammarlund.

– Det var precis det vi drömt om, säger hon.

Campingen har i år också utökat personalen. Så det är inte mindre än 26 säsongsanställda som jobbar nu i sommar. 

– Det är ett toppengäng allihop, tycker Erica Hammarlund.

Efter en flygande start, ser det bra ut även framöver i sommar.

– Bokningsläget är bra, tycker Erica Hammarlund, flera helgen framöver är vi helt fullbokade.

Det är ju evenemangstätt i våra trakter, och det slår igenom även på campingplatsen. Så vid Hundfredsfestivalen, GP-speedway, Semesterracet, och marknaden är det fullt, eller näst intill.

Förutom 100-talet elplatser för husvagnar har campingen också 17 stugor att hyra ut och även där är efterfrågan god.

– Det är ofta grupper som hyr in sig i stugorna, säger Rickard Hägglund, och där kan man ha med sig både hund och katt.

Många husvagnar, husbilar och tält, så har det varit ända sedan öppningen i slutet på april.
Många husvagnar, husbilar och tält, så har det varit ända sedan öppningen i slutet på april.
Karta: Hultsfred Strandcamping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!