Flygplan har tagit över sporthallen i Virserum

Flygplanen flyger kors och tvärs genom Sparbankshallen i Virserum. När nu vintern har gjort sitt intåg över landet så har modellflygarna flyttat inomhus.

Felix Persson, Niklas Persson, Benny Sjåstad, Niclas Söder och Mikael Rydén flyger två gånger i månaden med sina modellflygplan inomhus i Sparbankshallen i Virserum.

Felix Persson, Niklas Persson, Benny Sjåstad, Niclas Söder och Mikael Rydén flyger två gånger i månaden med sina modellflygplan inomhus i Sparbankshallen i Virserum.

Foto:

Hultsfred2009-12-03 07:30


Att flyga modellplan är vanligtvis en hobby som man ägnar sig åt utomhus.
Men med vårt klimat i Sverige är det bara möjligt att flyga modellplan utomhus ett fåtal månader om året. Därför gäller det att hitta andra lösningar, för att man ska kunna hänge sig åt sitt stora fritidsintresse.
Det är precis vad ett gäng flygtokiga killar i Virserum har gjort. De har flyttat inomhus med sina modellplan, närmare bestämt i Sparbankshallen där de träffas två gånger i månaden för att tillsammans flyga modellflygplan.

Ultralätta plan
Men det är inte samma plan som de flyger med utomhus, det skulle inte gå då de är alldeles för kraftfulla och kräver en lång start- och landningsbana.
Utan de har istället bytt ut sina trä- och kolfiberplan med bensinmotorer mot superlätta plan tillverkade av styrenplast och utrustade med elmotorer.
Dessa lätta plan behöver ingen startsträcka utan det räcker med att hålla dem i handen samtidigt som man drar på full gas för att de ska ge sig iväg.
- Planen väger mellan 100 och 220 gram och materialet som vi använder oss av heter Depron och är egentligen ett isoleringsmaterial för golvvärme, berättar Benny Sjåstad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om