Folket får säga sitt – årets företagare röstas fram för första gången

Årets Företagare ska röstas fram. För första gången får allmänheten vara med och säga sitt om vem som är mest värd den ärofyllda titeln. – Vi ser det som att priset blir mer värt, när folkets röst avgör, säger Carl-Anton Johansson, som representerar Företagarna i Hultsfreds kommun.

Leif och Lotta Alexandersson.

Leif och Lotta Alexandersson.

Foto:

Hultsfred2017-03-23 11:00

En annan ambition var att förnya konceptet och genom att låta allmänheten vara med och rösta fram vinnaren hoppas man dessutom öka intresset kring utmärkelsen.

Folket har fått vara med och påverka redan från början, genom att nominera kandidater.

– Vi fick in ett tiotal förslag och därefter har en jury valt ut de tre mest intressanta, som alla naturligtvis uppfyller våra kriterier, säger Carl-Anton Johansson. Bland annat ska Årets företagare ha majoritetsägande, man får gärna vara någon form av förebild, företaget ska ha lönsamhet samt stå för kreativitet och innovation.

I år står det mellan Leif och Lotta Alexandersson, Alex Bensin och Service, Hotell Hulingens nuvarande ägare Putte och Jenny Svensson Sahlin samt Hans Sandin, ägare av Hans Sandin Powder Coating.

– Jag gillar alla tre, tillägger Carl-Anton Johansson, som tycker att Frendo alltid stått för innovation och service, att hotellets ägarpar har tagit Hulingen till en ny nivå och att Hans Sandin fått in en bra företagspartner. Det är tre företagare det hänt mycket kring det senaste året.

Allmänheten kan rösta på sin favorit till och med den 7 april och priset kommer att delas ut på Företagsgalan på Hotell Hulingen den 28 april.

Det blir lite som med Jerringpriset, att det får en annan betydelse när folket sagt sitt, tror Företagarna.

– Det känns jättespännande det här, att folkets röst ska få avgöra för första gången. Hoppas att många tar chansen att gå in och rösta på sin favorit

Putte och Jenny Svensson Sahlin.
Putte och Jenny Svensson Sahlin.
Fakta
Årets företagare historiskt sett
2015: David Modig, Modig Machine Tool AB, Virserum
2014: Per & Ulrika Ljung, TOP Fibre AB
2013: Per-Olof Oskarsson, Mörlunda Mackens Bilservice AB
2012: Kjell Fransson, Bygg-Kjells AB
2011: Per och Ronny Erlandsson, Järnforsens Plåtslageri AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!