Follow The Cipher redo för nästa steg

Ken Kängström från Hultsfred och Viktor Carlsson från Vimmerby är två av medlemmarna i bandet Follow The Cipher som har ett spännande år framför sig. – Vi brukar kalla vår musikstil för Cybermetal, men det är melodiös rock vi spelar, säger Ken Kängström.

Follow The Cipher, fr.v: Viktor Carlsson, Jonas Asplind, Linda Toni Grahn, Karl Löfgren och Ken Kängström. Foto: Carolyn Florens

Follow The Cipher, fr.v: Viktor Carlsson, Jonas Asplind, Linda Toni Grahn, Karl Löfgren och Ken Kängström. Foto: Carolyn Florens

Foto:

Hultsfred2017-03-23 09:24

Follow the Cipher har funnits i två år, men det är först nu som bandet gör en rejäl satsning. Två livespelningar och inspelning av en skiva är tanken att det ska bli till sommaren.

– Vi har gjort ett par låtar tidigare som finns på nätet. Eftersom bandmedlemmarna är spridda över landet så har vi spelat in delar av musiken var för sig och klippt ihop. Nu har vi material för att spela in en skiva där Viktor Karlsson och jag har komponerat hälften var. Det finns bolag som är intresserade av att ge ut den, men alla detaljer kring det är inte klara än, säger Ken Kängström som hoppas att skivan ska bli klar inför sommarens stora begivenheter.

– Anledningen till att vi gör den här satsningen är att vi ska göra våra första livespelningar. Först fick vi chansen att spela på Sabaton Open Air i Falun i augusti. Sedan fick vi även erbjudandet att spela på Masters Of Rock i juli. Det är en stor festival i Tjeckien och de ville ha oss på sin största scen. Det var förstås ett för bra erbjudande att tacka nej till, säger Ken som bor i Hultsfred och har musiken som en bisyssla än så länge.

– Intresset för musiken kom först genom min far som själv spelat i band och tyckte att jag skulle prova på det. Efter gymnasiet flyttade jag till Falun och lärde känna några musiker. Däribland Joakim Brodén som är sångare i bandet Sabaton. Jag jobbade en period som ljudtekniker för bandet och har även komponerat musik till sex låtar åt dem, berättar Ken som sedan startade Follow The Cipher som ett soloprojekt.

– Det var tänkt så från början, men så kom jag i kontakt med Viktor Carlsson från Vimmerby som spelat i bandet Mashima tidigare och är duktig gitarrist. Så han hakade på mitt projekt. Innan dess sökte jag en sångare och föll för Linda Toni Grahn vars röst passade väldigt väl. Dessutom hakade två kompisar från tiden i Falun på, Jonas Asplind och Karl Löfgren, så då fick det bli ett band.

Var kommer bandnamnet ifrån?

– Det finns ingen historia bakom egentligen. Det betyder följ chiffret eller koden och låter lite skönt mystiskt. Och så ligger det bra i mun när man säger det på engelska också, avslutar Ken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!