Föreläste om klimathot

Precis som Al Gore jobbar den före detta tv-meteorologen Pär Holmgren med att föreläsa om en obekväm sanning, nämligen det hotande klimathotet och det senaste stoppet på hans turné var Hultsfred.

Pär Holmgren föreläste om klimathotet då han gästade Hultsfred.

Pär Holmgren föreläste om klimathotet då han gästade Hultsfred.

Foto:

Hultsfred2011-02-17 07:31


Pär Holmgren är en av Sveriges största förkämpar för klimatfrågan och han åker land och rike runt för att öka förståelsen för mänsklighetens påverkan på klimatet.
När han gästade Hultsfred hade ett 70-tal åhörare kommit till Valhall för att lyssna på Holmgrens intressanta föreläsning om hur vi står på randen av en klimatkatastrof med ökande temperaturer och ett nyckfullare väder.
- Att klimatet blivit varmare under min tid som meteorolog är uppenbart. Klimatförändringen är ett symptom på hållbarhetsfrågan, vi är lite för mycket människor på jorden som utnyttjar resurserna för mycket. Vi lever som om vi hade ett och ett halvt jordklot och det bara ökar, berättar Pär Holmgren.

Höga halter CO2
Enligt Holmgren tar vi resurser från framtida generationer då vi bland annat fiskar ut haven och skövlar regnskogarna.
- Vi kan göra dessa övertramp en kort tid innan klimatet ändras, för vi slår ut ekosystemen både på land och i haven vilket redan har börjat då vi dagligen slår ut växter och djurarter, säger Holmgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om