Föreläste om minskad tobaksanvändning

Projektet Delaktighet i Hultsfred tar nu ett krafttag för att minska rökningen bland ungdomar. Därför har man startat en kampanj mot rökning som ska avslutas med att ungdomarna själva gör en egen utställning om tobakens skadliga effekter.

Kim Hamnebo från organisationen A non smoking generation föreläste om faran med tobaksanvändning.

Kim Hamnebo från organisationen A non smoking generation föreläste om faran med tobaksanvändning.

Foto:

Hultsfred2011-02-21 07:23

Rökningen bland den vuxna befolkningen har stadigt minskat under de senaste decennierna. Men bland ungdomar hittar man inte samma tendens, utan här fortsätter rökandet att öka och det kryper allt längre ned i åldrarna, därför beslutade sig projektet Delaktighet att försöka dra sitt strå till stacken för att motverka att barn och ungdomar börjar nyttja tobak.

Föreläste
Som ett första led i denna satsning bjöd projektet under den gångna helgen in lokala ungdomar till en föreläsning på Valhall med Kim Hamnebo, inspiratör från organisationen A non smoking generation.
Sammanlagt hade ett tiotal ungdomar kommit till Valhall denna eftermiddag för att ta del av den information som Kim förmedlade, bland annat talade hon om faran med tobaksanvändning och hur det påverkar kroppen, men hon berättade även om tobaksindustrins baksida som till exempel barnarbete under tillverkningsprocessen i vissa länder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om