Hultsfreds scoutkår fick 45 000 kronor i gåva

Hultsfreds Scoutkår har fått 45 000 kronor av Sparbanksstiftelsen Kronan. Pengarna ska användas till kajaker, för att bredda verksamheten med ännu mer friluftsliv. "Vi är glada över att ha lyckats behålla intresset under pandemin".

Sparbanksstiftelsen Kronan och Swedbank överraskade Hultsfreds Scoutkår digitalt med 45 000 kronor i gåva. Christian Nytorpet, i gul väst, blev riktigt glad. På bilden också Ulf Månsson, Swedbank Hultsfred, Lotta Rubensson och Tommy Rälg, mitten nere, Sparbanksstiftelsen Kronan. Nederst tv, Tommy Nilsson, OT.

Sparbanksstiftelsen Kronan och Swedbank överraskade Hultsfreds Scoutkår digitalt med 45 000 kronor i gåva. Christian Nytorpet, i gul väst, blev riktigt glad. På bilden också Ulf Månsson, Swedbank Hultsfred, Lotta Rubensson och Tommy Rälg, mitten nere, Sparbanksstiftelsen Kronan. Nederst tv, Tommy Nilsson, OT.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-06-07 17:06

Det sa Christian Nytorpet, ordförande och ledare för patrullen Utmanarna, när Hultsfreds Scoutkår överraskades på måndagen med en check på 45 000 kronor i gåva från Sparbanksstiftelsen Kronan och Swedbank.

– Det är fantastiskt kul och hedrande att vi får förtroendet, till att få det här bidraget, sa Christian Nytorpet som tycktes smått överrumplad över den stora summan.

Med de här pengarna får scoutkåren en efterlängtad möjlighet att bredda sin verksamhet.

– Pengarna kommer gå till kajaker. Vi har kanoter som det är i dag och vi gör vandringar, tanken nu är att vi ska kunna bredda vårt utbud av friluftsliv till våra scouter, sa Christian Nytorpet.

Hultsfreds Scoutkår har 40-50 aktiva ungdomar i dagsläget. 

– På riksnivå har man ökat ofantligt mycket på vissa områden under pandemin, när intresset för friluftsliv och att vara ute i naturen på olika sätt exploderat.

– Vi ligger rätt stabilt, men har kunnat utöka på några håll trots att vi förändrat vår verksamhet från att ha träffats fysiskt till att ha digitala möten. 

Christian Nytorpet berättar hur det gått till:

– Vi har förberett grejerna, så har ungdomarna fått hämta det som behövts för kvällens möte vid scoutstugan, så har alla kopplat upp sig och gjort sakerna var och en hemma, men ändå tillsammans. Det har varit jättelyckat och vi har fått bra feedback från föräldrarna och scouterna själva. När mycket annat blivit inställt, har vi ändå kunnat bibehålla de här aktiviteterna, för att nu kunna återgå till att träffas som vanligt igen vid scoutgården.

undefined
Mycket friluftsliv blir det för scouterna. Och ännu mer ska det bli när Hultsfreds Scoutkår ska bredda sin verksamhet, tack vare den fina penninggåvan.

Roligt och påhittigt tyckte Sparbanksstiftelsen Kronan, som ville uppmuntra föreningen vid vårens andra och sista utdelning av pengar från den lokala potten. I samarbete med Swedbank.

– Vi tycker det är oerhört viktigt med den satsningen scoutkåren ska göra, sa Tommy Rälg och tillade att det finns en "liten skvätt" pengar kvar att söka till hösten och vintern.

Med vid utdelningen, som ägde rum digitalt, var också Lotta Rubensson, Sparbanksstiftelsen Kronan, och Ulf Månsson, kontorschef för Swedbank Oskarshamn-Hultsfred.

– Jag vill bara lyfta på hatten och gratulera till ett fantastiskt bra arbete som ni gör för ungdomarna, som är Sveriges framtid, sa han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!