Företag satsar – vill bli en del av nya handelsområdet

Venaföretaget Crilles VVS och Värmepumpsteknik expanderar och satsar på egna lokaler i Hultsfred. "Känns bra att bli en del av det växande handelsområdet", säger Christian Barman.

Crilles VVS och Värmepumpsteknik flyttar från Vena till Blåklinten i Hultsfred. Helen Barman, Christian Barman och anställde Leo Hermén ser fram emot att bli en del av nya handelsområdet, som ligger granne.

Crilles VVS och Värmepumpsteknik flyttar från Vena till Blåklinten i Hultsfred. Helen Barman, Christian Barman och anställde Leo Hermén ser fram emot att bli en del av nya handelsområdet, som ligger granne.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-03-16 17:30

Paret Helen och Christian Barman har sett sitt företag växa sakta men säkert med en anställd i Leo Hermén och en praktikant sedan starten i december 2016. 

Nu är man beredda att steppa upp ytterligare genom att flytta företaget, som omsatte 6,5 miljoner kronor i fjol, från det egna hemmet i Vena till lokaler i industrihotellet Blåklinten i Hultsfred.

– Det känns som en fröjd att komma in i riktiga, ändamålsenliga lokaler. Fram till nu har vi ockuperat garaget med alla prylar och haft kontoret hemma i villan, säger Helen, som ser fram emot känslan att "gå till jobbet".

– Lokalerna ligger dessutom helt rätt, alldeles intill det expanderande handelsområdet, tillägger Christian. Det känns som vi blir en del av det och genom att många cirkulerar här hoppas vi att flytten ska bidra till att vi kan fortsätta växa successivt.

undefined
I de nya lokalerna håller en utställningshall på att byggas upp. "Vi tycker det är viktigt att kunna erbjuda kunderna att se sakerna på ett annat sätt än bara i en broschyr", säger Christian Barman och Leo Hermén.

De nya lokalerna möjliggör dessutom att företaget, som installerar, servar, underhåller och reparerar värmepumpar, kan växa med lager och en utställningshall.

Hur viktigt skulle ni säga att det är för att stå sig i konkurrensen?

– Under de år vi hållit på har vi märkt att kunderna vill ha sina saker snabbt, det har inte minst visat sig under de varma sommarmånaderna när AC efterfrågas. Då har det varit slut hos leverantörerna och i garaget har vi inte kunnat lagerhålla pumpar och annat material. 

– Vi märker det också att det är väldigt betydelsefullt med ett reservdelslager, för att inte tappa fart och det finns en efterfrågan från kunderna att kunna informera sig på plats och se och klämma på produkterna, så en utställningshall ser vi fram emot att kunna iordningställa också.

Kan det här komma att innebära några nyanställningar?

– Det förutsätter vi – så småningom. Först vill vi känna av läget, hur kurvan blir här jämfört med hemma så vi ser vad satsningen får för respons, säger Christian.

undefined
"Läget är perfekt, nära expanderande handelsområdet och på hörnet av fastigheten så det är lätt att komma intill med våra fordon och leveranser", säger Christian Barman, här tillsammans med Leo Hermén.

Ser ni några risker med satsningen?

– Det är alltid en risk med mer utgifter, men det bidrar samtidigt till att vi känner oss väldigt mer taggade, säger Helen. 

– Vi befinner oss i den åldern och känner att vi har kurvan för att gasa lite, inflikar Christian.

Flytten av företaget har påbörjats, någon gång i april räknar Helen och Christian Barman med att lokalerna ska stå klara för en coronaanpassad invigning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!