Ny satsning växer fram på handelsområdet

En ny satsning växer fram. Vimmerbyföretagaren Nitin Blom bygger en gör-det-självanläggning för biltvätt på Nytorpsvägen i Hultsfred.

Vimmerbyföretagaren Nitin Blom satsar i Hultsfred. Hans satsning växer fram i anslutning till handelsområdet.

Vimmerbyföretagaren Nitin Blom satsar i Hultsfred. Hans satsning växer fram i anslutning till handelsområdet.

Foto: Olof Carlson/Arkiv

Hultsfred2021-10-28 06:00

Anläggningen kommer bland annat att förses med en reningsteknik som ska förhindra att kemikalier ska ta sig ut i naturen.

– Förhoppningsvis kan anläggningen också göra att en och annan kör hit i stället för att tvätta bilen hemma på garageuppfarten, säger Nitin Blom som ser fram mot att få igång tvätthallen i Hultsfred.

Även om gatan går emellan, blir det på sätt och vis ännu en etablering på handelsområdet.

– Det är inget datum spikat ännu, det har blivit lite försenat men målsättningen är att den ska vara igång i år. Men det hänger lite på väder och vind, säger Nitin Blom.

Nu är arbetet igång med att gräva för pumpar, reningsverk och tankar som behövs, och sedan kommer överbyggnaden att sättas upp.

– Det kommer att bli fyra tvättbås. Varav ett är förhöjt och avsett för större fordon som husbilar och liknande.

Nitin Blom har också en firma för bilrekond i Vimmerby och har många kunder från Hultsfredstrakten.

Finns det behov av en tvätt till i Hultsfred?

– Jag har jobbat med den här tanken i flera år, säger han, och av kunderna från Hultsfred har jag hört att det behövs fler ställen att tvätta bilar på.

– Jag är lite av bilvårdsnörd och jag vill att man ska kunna hålla sin bil ren och fin. Därför satsar jag lite extra på den här anläggningen. Som till exempel att ett av båsen kommer att förses med underspolning. Jag har också valt till kallavfettning, något som saknas på de flesta anläggningarna. Det kommer också att finnas både schampo och skum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!