Företagets speeddejting en stor succé

Fasadglas har flyttat in i de nya lokalerna på Norra Oskarsgatan i Hultsfred. Expanderingen fortsätter. De ska anställa 50 nya medarbetare och två är redan tillsatta enligt platschefen Sofia Larsson.

Platschef Sofia Larsson och produktionschef Dennis Häll i Fasadglas nya lokaler i Hultsfred.

Platschef Sofia Larsson och produktionschef Dennis Häll i Fasadglas nya lokaler i Hultsfred.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2022-11-29 06:00

För att tillsätta de nya medarbetarna hos Fasadglas i Hultsfred hade de en så kallad "speeddejting" med totalt 205 arbetssökande. Av dessa valdes 50 personer ut.

– Jag kommer skicka ut besked i veckan, säger platschefen Sofia Larsson.

undefined
Platschef Sofia Larsson och produktionschef Dennis Häll i Fasadglas nya lokaler i Hultsfred.

Två av dessa 50 har redan anställts som produktionspersonal. Larsson berättar att perioden för att anställa alla nya kommer pågå fram till sommaren 2023.

Att alla inte kommer in samtidigt handlar om företagets kapacitet och för att det ska finnas tid att lära upp de nya medarbetarna. 

I slutet av november hade Fasadglas speeddejtingen där arbetssökande fick möta Fasadglas för arbetsintervju vid två kvällar. Totalt var det 205 personer som sökte.

Platschefen och tre kollegor intervjuade dessa.

Hur var det att välja ut 50 av 205 när ni hade fått möta alla?

– Det är nästan samma sak som att kalla till intervju och säga nej efteråt.

Sofia Larsson berättar att en fysisk intervju ger arbetssökande möjlighet att berätta mer om vem han eller hon är på plats, istället för att endast skicka in personligt brev och CV.

På frågan om hur det känns att rekrytera 50 nya medarbetare i det här läget, när ekonomin omgärdas av många frågetecken, svarar Larsson:

undefined
Fasadglas skylt på nya lokaler i Hultsfred.

– Det är oroväckande men samtidigt har vi räknat med detta och när vi beslutade oss för att göra denna satsning har vi gjort våra analyser och det har funnits med oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!