Formar tankar med pensel

Att ha öga för vad som passar att måla av på målarduken är det inte alltid det lättaste men för Steve Balk är det inte svårt alls. - Att måla är en del av mitt liv och den biten kommer nog alltid att finnas med mig, säger Steve.

Hans konst trotsar konjunkturen. Steve Glad säljer bra trots finansoro.

Hans konst trotsar konjunkturen. Steve Glad säljer bra trots finansoro.

Foto:

Hultsfred2009-07-28 06:21


I en lillstuga i Tälleryd utanför Vena håller Steve Balk till. I Stugan har han sin målarateljé där han målar allt från naturmotiv i olja till stillebenmotiv.
- Att måla är något som jag trivs med. Det är en hobby som jag haft under en lång tid, säger Steve med ett leende.
Ateljén är fylld av målarfärger och uppspända målardukar, det är lite stökigt precis som det ska vara i en målarateljé.
Redan som barn började Steve måla och teckna. Han var busig som barn men när han fick ett papper och en penna i handen så blev han lugn.
- Vi bodde i Silverdalen nära pappersbruket så vi hade alltid tillgång till papper vilket inte var så vanligt förr. Det tror jag kan ha påverkat och ökat mitt intresse för att måla, säger Steve.
När Steve kom upp i tonåren så ökade intresset bara mer och mer. Han började gå på kurser och lärde sig olika tekniker inom måleri.
- Jag lärde mig mycket och fick många tips och jag blev bättre och bättre på det jag gjorde, säger Steve.
Efter ännu några år gick Steve fler kurser och de gick ut på att man fick en uppgift att måla via post och fick sedan skicka in sitt verk och få betyg på det.
- Det var kul att få bli bedömd och få respons.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om