Förskola fortsatt öppen – trots hög frånvaro

"Vi håller tummarna varje dag för att vi ska rida ut vågen och att det ska lugna sig", säger förskolechef Emma Roos Simonsson.

"Vi har en tuff situation på alla våra förskolor", säger förskolechef Emma Roos Simonsson.

"Vi har en tuff situation på alla våra förskolor", säger förskolechef Emma Roos Simonsson.

Foto: Hasse Holmberg/TT

Hultsfred2022-01-25 17:15

Som vi tidigare berättat är läget ansträngt på förskolorna i Hultsfreds kommun. Särskilt allvarlig är situationen på Råsebäcks förskola, där en hög andel av personalen är frånvarande. Trots det håller förskolan öppet.

– Vi räknar med att kunna fortsätta att ha verksamheten öppen i morgon (onsdag) också, säger Emma Roos Simonsson och tillägger att 15-timmarsbarnen dock har ombetts att vara hemma.

– Vi klarar inte att ta emot dem den här veckan.

Verksamheten på Råsebäcks förskola går på sparlåga.

– Det blir mer barnomsorg än undervisning den här veckan för samtliga barn till förvärvsarbetande eller studerande vårdnadshavare.

Hur ser det ut på de andra förskolorna?

– Vi har en tuff situation på alla våra förskolor. Det är någon enstaka där vi har klarat oss bra, men många av enheterna har det tufft just nu, utifrån att vi har en hög sjukfrånvaro. Alla är inte bekräftade med covid, men eftersom man måste vara hemma vid minsta symptom blir sjukfrånvaron hög. 

– Många av våra medarbetare är också vårdnadshavare till egna barn och måste vara hemma och vabba. Men än så länge har vi klarat att hålla igång de andra verksamheterna för alla barn.

Emma Roos Simonsson tillägger att öppna förskolan är stängd av säkerhetsskäl.

– Vi håller tummarna varje dag för att vi ska rida ut vågen och att det ska lugna sig. Vi är väldigt tacksamma för att vårdnadshavarna är så förstående som de är i den här situationen, och att de försöker hjälpa till att begränsa spridningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!