Fast, det var samtidigt tur att det inte bara skulle bakas kaka på de egna morötterna, för då hade bitarna inte räckt till alla som kom för att vara med på födelsedagskalaset som barn och förskolepersonal inbjudit till.
Inte för att den egna odlingen misslyckats. Snarare har morötterna haft en strykande åtgång. Liksom tomaterna man sett förvandlas från, vad man till en början trodde, var gröna bollar till röda läckerheter.
- De är bamsegoda, säger Lova och sträcker fram handen för att dela med sig.
Verksamheten för 30 år sedan går inte att jämföra med dagens. Man såg helt enkelt annorlunda på barnen då. Verksamheten var mer vuxenstyrd och miljön skulle vara så lik den hemma, det bara var möjligt.
- Nu är den mer verkstadsbetonad, som vi säger, berättar Britt Adolfsson.
Förskola jubilerade
Vilken tur att det blev några morötter kvar ute i landet. Nu blev de istället en god kaka att smaska på, när Furuängens förskola firade 30-årsjubileum.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!