Förslag om färre julgranar sågades

Julgranar är viktiga. Ett tjänstemannaförslag om färre stora granar på torget sågades av ÖSKs förbundsdirektion.

Julgranar är viktiga för trivseln i  samhället. Det slog ÖSKs direktion fast och sågade ett förslag om att dra in på de stora granarna.

Julgranar är viktiga för trivseln i samhället. Det slog ÖSKs direktion fast och sågade ett förslag om att dra in på de stora granarna.

Foto: Erica Månsson

Hultsfred2018-10-09 18:00

– Vi anser att det är viktigt med de stora julgranarna som lyser upp och skapar trivsel i vintermörkret, säger ordförande Åke Nilsson (KD).

Det här beslutet betyder dock inte att direktionen saknar förståelse för förslaget.

– Det tar numera väldigt mycket tid att leta upp fina granar, säger Åke Nilsson. Det är inte som förr, när många skogsägare satte en ära i att skänka fina granar. Det är heller inte så mycket aktivitet kring granarna numera.

Men förändringarna till trots, behåller julgranarna ändå sin popularitet och betyder mycket för trivsel och julstämning på orterna, anser direktionen, som vill slå vakt om den här traditionen.

Förslaget som lagts till direktionen gick ut på att man skulle dra ner på antalet stora torggranar, för att på vissa orter i de båda kommunerna ersätta dem med mindre granar.

– Men den stora julgranen är ett trevligt inslag, som vi inte vill vara utan, säger Åke Nilsson.

Resultatet blev i stället att direktionen gav gatuchefen i Hultsfred, Jens Karlsson i uppdrag att jobba vidare och utforma ett förslag för hur man ska hitta fina granar, även om man får vara beredda att betala en slant.

– Vi har också skogsmänniskor i direktionen, så det ska inte vara omöjligt att lösa, fortsätter han.

– För julgranar är tjusiga i vintermörkret.

Något som inte minst bevisas av alla de extragranar som sätts upp av ideella krafter på de olika orterna runt omkring.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!