Förslaget: 45 miljoner för ny bassäng i Hagadal

Planerna på att uppgradera Hagadals simhall med ytterligare en bassäng tar allt fastare form. Men smakar det, så kostar det. 45 miljoner står det på prislappen.

En ytterligare bassäng i Hagadal Simhall har stått högt på önskelistan i många år. Men nu finns ett förslag som kommer att läggas fram till budgetberedningen i höst.

En ytterligare bassäng i Hagadal Simhall har stått högt på önskelistan i många år. Men nu finns ett förslag som kommer att läggas fram till budgetberedningen i höst.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-06-17 12:15

Ett förslag till hur ytterligare en bassäng vid simhallen ska byggas har jobbats fram av Kultur- och fritid. Det kommer att bli ett rejält lyft för anläggningen, tror kommunledningen, som fått förslaget presenterat för sig av kultur- och fritidschefen Tommy Svensson Pöder, arbetsledare Carola Karlqvist och fastighetsingenjör Niclas Holmqvist.

Planerna talar om en modern bassäng, med höj- och sänkbar botten som ska göra det möjligt även för funktionshindrade att bada. Den ska också kunna fungera som rehabbassäng och träningsbassäng. 

– Det är ett intressant förslag, tycker kommunalrådet Lars Rosander (C). Vi tar med oss förslaget till budgetberedningen i höst där satsningen får vägas mot andra investeringar.

Prislappen för det här förslaget hamnar i storleksordningen 45 miljoner kronor.

– Men då är allt inräknat, säger Rosander.

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) är också med på noterna. 

– Det blir en fin uppgradering av anläggningen. Hagadal är en välbesökt anläggning, med 55 000 besökare om året och med 52 olika simskoleverksamheter på ett år. Det känns bra att vi kommit så här långt.

Samtidigt finns det också en del andra renoveringsbehov. Hagadal är 40 år gammalt så även om anläggningen är i gott skick, så finns det saker att åtgärda. Frågan om en extra bassäng har varit med ända sedan Hagadal byggdes och med tiden har ett antal motioner och förslag om utbyggnad kommit i dagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!