Men in i det sista var hantverkarna i full gång inne i det nya mejeriet. Jobbet att förvandla den gamla skinkfabriken till mejeri har varit stort och in i det sista återstod att fixa en massa detaljer.
- Det kommer att bli sent i kväll, säger Patrik Evertsson, som det ser ut nu kommer vi att kunna stämpla samma leveransdatum som tillverkningsdatum. Färskare mjölk än så går inte att få...
Nej det är till och med lite färskare än vad han tänkt sig. Tanken är att man i normalfall ska mjölka ena dagen och leverera till butikerna nästa.
Nu till att börja med är det Anders Johansson på Hagelsrums gård som får leverera mjölken till Emåmejeriet, men när det börjar snurra på lite mer ska också Patrik Evertssons kossor få leverera.
- Men än så länge skickas deras mjölk till Arla, säger Patrik, fast det har jag inte vågat tala om för dem...
Första litrarna på väg
Tidigt i morse levererades de första mjölklitrarna från nya Emåmejeriet i Hultsfred. 3000 liter blev det i första vändan. Både lätt och vanlig. Och mitt emellan.Det är en stor dag för de båda ägarna Anders Johansson och Patrik Evertsson, de har jobbat intensivt i över ett år för att komma till den här dagen.
Patrik Evertsson (bilden) har arbetat länge för att få sätta igång och starta maskinen och kunna köra för fullt i det nya mejeriet.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!