Första träffen på ett och ett halvt år

Många anhörigvårdare har svårt att hitta tid för sig själv. Inte sällan är anhörigföreningens träffar enda chansen.

I ett och ett halvt år har verksamheten legat på is. Men nu vågade sig anhörigföreningen i Hultsfreds kommun på att ha en träff igen. Utomhus, i Folkets park.

I ett och ett halvt år har verksamheten legat på is. Men nu vågade sig anhörigföreningen i Hultsfreds kommun på att ha en träff igen. Utomhus, i Folkets park.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-06-24 10:00

På grund av pandemin har föreningens verksamhet legat på is i ett och ett halvt år. Men på onsdagen tinade den upp. I alla fall så pass så att medlemmarna vågade träffas igen. Utomhus, Folkets Park i Hultsfred fick bli den nya träffpunkten.

– Vi har tre höjdpunkter på året, säger Marita Jensen i föreningen. Det är vår resa, sommarlunchen och julbordet. Alla tre har vi fått ställa in. De kommunala träffpunkterna där föreningen brukar ha sina träffar är stängda sedan långt över ett år sedan. 

Men om medlemmarna gick miste om midsommarsillen förra året, och skinkan till jul, blev det i alla fall grillkorv nu. Och det är ju på sätt och vis sommarlunch det också.

– Som det ser ut nu kommer de inte att öppna förrän i september, säger Marita Jensen i föreningen. Men att träffas så här utomhus går bra.

Så det fick bli Folkets Park som träffpunkt. Utomhus, men ändå under tak på dansbanan Skaken. 

– Det är nog flera av medlemmarna som varit här förut och svängt sina lurviga, säger Marita Jensen. 

Men nu var de här i helt andra ärenden. Eftersom föreningen skulle haft sitt årsmöte redan i mars, enligt regelverket passade man på med formalian direkt. En av punkterna på dagordningen var att föreningen bestämde sig för att nominera Hultsfred till titeln "Årets Anhörigkommun" som utses av riksförbundet.

– Vi har ett väldigt bra samarbete med kommunen, det fungerar jättebra, säger Marita Jensen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!