Vi sitter i Stens vardagsrum, ett stort och rymligt hörnrum i lägenheten i Sämjan. Kaffet är upphällt, och prinsesstårtan väntar på sitt fat.
Samtalet vid bordet handlar väldigt mycket om fotboll, och åren när han spelade högerytter i gamla HAIK. Och för all del i Smålandslaget också. För då, i mitten på 60-talet var fotbollen i Hultsfred på topp. Och Sten Larsson var en av de tongivande spelarna i laget.
Redaktör Billy Thapper minns väl HAIK:s glansdagar och vet att berätta om Sten Larssons specialdragning. Den fungerade nästan varje gång.
– Han lurade ut motståndaren mot sidlinjen och gjorde en snabb helomvändning, säger Billy Thapper.
– Vi spelade i division tre, berättar Sten Larsson, och på den tiden var trean en lite högre serie än i dag.
Det var innan elitserien kom till. Då var det Allsvenskan, tvåan och trean som gällde.
Sten Larsson kan berätta om mötet med Hjältevad i en seriefinal.
– Då var det 1 500 personer som såg matchen här i Hultsfred, det har man väl nästan inte på en hel säsong numera.
Fotbollskarriären kröntes med att Sten blev uttagen till Smålandslaget och han kan berätta om segermatchen mot Östergötland.
– Det blev deras första förlust det året, säger han.
Och det blev Sten Larssons sista match, det gäller att sluta på topp.
Det civila livet började ta allt mera plats. Inte minst jobbet i butiken. Så Sten valde att lägga ner fotbollen och fokusera på butiken.
– Jag hade tagit över butiken på Fabriksgatan efter min far säger han, och det tog mycket tid.
1981 byggde han och frun, Elsy, den nya butiken på Slätten, Mathuset som den heter i dag. En period hade han också en avdelning för fritidsmöbler.
– Den var på 200 kvadratmeter och låg där Allelektronik är i dag, berättar han. Det var en rolig avdelning att jobba med.
Under en period på 80-talet drev de båda också Knuten, en matvarubutik som låg i H-cityhuset, mitt i centrum.
Arbetet i butiken skapade också ett stort intresse för mat och matlagning. Sten Larsson var en av de tio första i landet som utbildade sig till köttmästare.
– Det var mycket resande till olika kurser, berättar han, och vi hade examen på Berns i Stockholm.
Köttmästarens favoriter i köttväg är i tur och ordning: Oxfilé, ryggbiff och entrecote.
– Och när det gäller fläsk är det förstås schnitzel och karré som gäller, säger Sten.
Och intresset för mat håller i sig. Och det är något han har både nytta och glädje av, inte minst i arbetet med Träffpunkt Stationen, där han har blivit något av "köksmästare" och sett till att ingen besökare behövt gå hungrig från kalasen på träffpunkten.
– Vi brukar ha julbord, sillunch, kroppkakefest och mycket annat, säger han. Vi fixar det mesta. Julbordet i år är förresten planerat till Vena Bygdegård eftersom Valhall har blivit bibliotek.
Men nu, när 80-årsdagen är passerad, har tiden kommit att varva ner även med köksmästarrollen, och överlämna till nya krafter.
– Vi har ju Ann-Margret och Lennart Juthe, säger Sten, och de är väldigt duktiga.
Vid det här laget har 80-årsdagen passerat, men utan några större evenemang.
– Vi väntar till i april, säger Sten Larsson, då fyller frugan år också. Så då blir det ett riktigt dubbelkalas i stället.
Men i söndags, när det var dags, blev det lite kalas i alla fall.
– Jag ordnade till en liten buffé med kallskuret till gästerna som kom, säger han.