Framgångar för lokal skräck

Alexander Steinwall från Virserum har under två års tid jobbat hårt med att producera en alldeles egen skräckfilm som heter "Skallö". Tv-kanalen "Öppna Kanalen" i Växjö blev så imponerade av resultatet att de under de kommande veckorna visar Alexanders film i Växjös kabelnät.

Alexander Steinwall från Virserum har gjort en egen skräckfilm som utspelar sig på Skallö i sjön Hjorten.

Alexander Steinwall från Virserum har gjort en egen skräckfilm som utspelar sig på Skallö i sjön Hjorten.

Foto:

Hultsfred2007-10-26 06:34

Den mytomspunna ön Skallö som ligger i sjön Hjorten utanför Virserum har gett namn åt Alexanders nya film. Bland allmänheten är denna plats tämligen okänd men det var just här som Sveriges historia ändrades under Dackeupproret.
Den 20 mars 1543 drabbade Nils Dackes bondehär samman med kungens armé på sjön Hjortens is. De upproriska bönderna led ett stort nederlag som satte punkt för Dackefejden.

Skräckfilm
Efter striden låg mängder med bönder och soldater dräpta på Hjortens is och enligt sägnen så drog man upp kropparna på en närbelägen ö där man brände dem för att undvika att farsoter skulle sprida sig. Sedan denna dag har ön kallats för Skallö och vem vet vad som gömmer sig i jorden.
Detta tog Alexander Steinwall och några kompisar fasta på då de för två år sedan började spela in sin nya film "Skallö". De valde att göra den i samma anda som den kultförklarade 90-talsfilmen "The Blair Witch projekt".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om