Från Vitryssland till Virserum

15-årige Artjem Semuschkin kommer ursprungligen från Vitryssland men har nu hamnat i Virserum. Denna unga kille är en multitalang inom sport då han behärskar idrotter som ishockey, pingis, simning och utförsåkning. Idag tränar han så mycket han bara kan med VSGF:s olika hockeylag och föreningen är imponerad över 15-åringens talang.

Artjem Semuschkin är en hockeytalang från Vitryssland som tvingats fly med sin mamma till Sverige. Idag befinner han sig i Virserum där han tränar tillsammans med ortens hockeylag.

Artjem Semuschkin är en hockeytalang från Vitryssland som tvingats fly med sin mamma till Sverige. Idag befinner han sig i Virserum där han tränar tillsammans med ortens hockeylag.

Foto:

Hultsfred2010-12-23 07:23


I juni månad tidigare i år tvingades Artjem och hans mamma att fly från en osäker tillvaro i Vitryssland.
De tog då sin tillflykt till Sverige och med sig i bagaget hade Artjem sina skridskor, hjälm och hockeyklubba, för sporten spelar en central roll i denna 15-årings liv.
För hemma i Vitryssland har Artjem ägnat sig åt sport ända sedan han var mycket liten och han har bland annat haft stora framgångar inom pingis då han bland annat varit juniormästare i Vitryssland, men pingisen är ändå inte hans favoritsport för hjärtat klappar lite extra för just ishockey.

Kontaktade VSGF
Artjem och hans mamma blev placerade på Migrationsverkets anläggning i Fågelfors i Högsby kommun och till Artjems stora bedrövelse fanns det ingen möjlighet att träna hockey i byn som helt saknar ishall.
Men då kom en lärare på Fröviskolan i Högsby till Artjems räddning, för hon såg hur mycket han brann för hockeyn och tog därför kontakt med Virserums SGF och frågade om de inte kunde ta emot 15-åringen.
VSGF välkomnade Artjem med öppna armar och i början av november månad började han träna med föreningens U12-lag.
- Artjem är en väldigt försynt och trevlig kille med glimten i ögat. För att vara en 15-åring är han väldigt välutbildad inom hockeyn, han är en mästerlig skytt och har en bra teknik i skridskoåkningen samtidigt som han är en ödmjuk spelare som spelar fram sina lagkamrater. Han visar även sportmanship både på och utanför planen, säger Lasse Seger, en av lagledarna för VSGF:s U12-lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om