Full fart på Hagadal igen - kunde öppna efter läcka

Felet är fixat. Redan på fredagskvällen kunde den trasiga värmeväxlaren på Hagadal lagas.

Full fart framåt igen. Nu är Hagadal på banan igen, efter fredagskvällens fel, som tvingade simhallen att slå igen.

Full fart framåt igen. Nu är Hagadal på banan igen, efter fredagskvällens fel, som tvingade simhallen att slå igen.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-09-21 14:00

– Men sedan höll vi simhallen stängd under lördagen för att skulle hinna kolla att allt fungerade och att värdena var som de skulle, säger anläggningschefen Tommy Carlsson. Men på söndagen kunde vi öppna igen.

Det var på fredagseftermiddagen som simhallen fick stängas akut. En värmeväxlare i källaren hade sprungit läck och vattnet sprutade ut. Samtidigt försvann varmvattnet i duscharna, och då fanns det inte mer att välja på än att slå igen.

Men nu är allt igång igen och Tommy Carlsson håller tummarna för att det ska dröja till nästa gång man får stänga. 

– Vi har haft maximal otur de senaste veckorna, säger han. 

Först var det kakelplattor i lilla bassängen som lossnat, och bara ett par veckor senare kom det här felet och tvingade till akut stängning.

Vattenläckan på Hagadal var sannolikt ett följdfel efter en annan stor vattenläcka på en värmekulvert, där hetvattnet rann ut i en brunn vid gymnasiet.

– När värmeväxlaren kallnade drog den ihop sig och började läcka, säger Semmy Lingefjord på fastighetsförvaltaren Hultsfreds Bostäder. Den kunde vi fixa redan på fredagskvällen.

Värre är det då med den läckande kulverten. Det är en gummikompensator som sprungit läck. Och en sådan fanns närmast att hitta i Kalmar. 

– Det var närmaste stället där vi kunde få en idag. Just nu håller de på att göra en adapter så att den ska passa, sa Semmy Lingefjord på måndagsförmiddagen. Men jag skulle tro att vi får ihop det under dagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!