Full fart på Hultsfreds marknad

Stickade tröjor. Cd-skivor. Väskor, rökt korv av alla de slag och förstås marknadskarameller. Det mesta fanns att köpa på Hultsfreds marknad. Men kanske att de flesta ändå kom dit för att träffa folk.

Mikael Rydh som driver Liza Design är tredje generationen marknadsknalle som åker till Hultsfred. "Vi har varit här sen 1960-talet" säger han.

Mikael Rydh som driver Liza Design är tredje generationen marknadsknalle som åker till Hultsfred. "Vi har varit här sen 1960-talet" säger han.

Foto: Jimmy Karlsson

Hultsfred2018-08-25 15:32

"Men är det du, det var länge sen..." hördes gång på gång i det allt mer tätnande folkvimlet bland marknadsstånden under den tidiga lördagsförmiddagen.

Två av besökarna var Teresia Ishagen och Agnes Sjöberg från Fliseryd som handlade klassiska marknadskarameller av Johan från Mariannlunds karamellkokeri.

– Det är länge sen vi var på Hultsfreds marknad, men i år var det så varmt när det var marknad i Virserum, så då fick det bli Hultsfred istället, säger Teresia Ishagen.

Niklas från Målilla köpte en t-tröja åt en blivande traktorförare som än så länge mest åker liggvagn. Men traktorn väntar säker någonstans.

Runt 200 knallar beräknades dyka upp på årets Hultsfreds marknad. Det är fler än i fjol. En av knallarna är Mikael Rydh, Liza Design AB i Gislaved, som saluför väskor, plånböcker och en del annat. Han är alltid på Hultsfreds marknad - nästan.

– Vi är alltid här, utom förra året, då hade vi bröllop. Annars har vi alltid varit här, jag eller min far eller före det min farfar. Varje gång sen 1960-talet, säger han.

Erikssons nöjesfält och tivoli hade laddat lite extra inför årets marknad och satte snurr på en del av besökarna redan under förmiddagen. De mindre barnen åkte i flygplan, tåg eller Tekoppar, medan de större, och vuxna också för den delen gav sig på mera avancerade attraktioner som twist.

Fortfarande vid lunchtid kom täta strömmade bilarna tätt in på parkeringen till HFK-funktionärernas glädje.

Colin, 3 år, passade på att ta en flygtur på Erikssons Tivoli.
Colin, 3 år, passade på att ta en flygtur på Erikssons Tivoli.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!