Full fart på strippen

Det var full fart som gällde på Hultsfreds flygplats under lördagen då Hultsfred motorklubb arrangerade säsongens enda planerade dragracing.

Det var full fart som gällde när förare gjorde upp mot varandra på strippen i Hultsfred.

Det var full fart som gällde när förare gjorde upp mot varandra på strippen i Hultsfred.

Foto:

Hultsfred2011-06-20 06:12


Intresset för lördagens körning på flygplatsen visade sig vara stort, för under dagen löste cirka 350 personer entré för att se när 31 team från hela södra Sverige tävlade om vem som kunde köra fortast på den 402 meter långa strippen i Hultsfred.
Körningen på flygplatsen var en jubileumstävling då Svenska Bilsportsförbundet firar 75 år i år och i samband med det visade man även upp en jubileumsutställning i samband med helgens tävling.
Hultsfred flygplats är en alldels ypperlig plats att arrangera dragracing på, då den betongbelagda landningsbanan ger ett utmärkt fäste och på så sätt kan man uppnå höga hastigheter.

Bra väder
Även vädret var ypperligt under lördagen för den här typen av tävling, då det var uppehåll under för- och eftermiddagen och därmed var banorna torra och fina.
- Allt gick efter den uppsatta planen och väderprognoserna stämde till 99 procent vilket medförde att vi kunde köra hela tävlingsprogrammet, säger tävlingsledare Ronny Olsson.
Sammanlagt tävlade teamen i nio olika klasser beroende på om till exempel bilarna var fram- eller bakhjulsdrivna, hade turbo eller V8-motorer. Bland annat kunde man under dagen tävla mot sig själv och köra mot klockan för att uppnå bästa tid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om