Fullsatt på kyrkans soaré

Med 60- och 70-talen i blickfånget öppnade personalen i Hultsfreds pastorat dörren till årets soaré. Hylands hörna har varit utgångspunkten för föreställningen med det liknande namnet "Jannes hörna".

Hylands hörna med 60- och 70-talet i fokus var inspiration för kyrkans soaré som visades inför två fullsatta publikkvällar.

Hylands hörna med 60- och 70-talet i fokus var inspiration för kyrkans soaré som visades inför två fullsatta publikkvällar.

Foto:

Hultsfred2007-04-23 07:15

Skratten avlöste varandra och att de höga förväntningarna från förra året infriades var det ingen tvekan om.
För att göra beskrivningen något krånglig skulle man kunna säga att underhållningen som bjöds var ett hopkok av svensk populärhistoria blandad med lokal komik, framfört med ett stort stycke kyrklig självdistans. En kortare variant skulle vara en skrattvänlig show. För show var det verkligen som bjöds, när den lilla scenen fylldes av imitationer av välkända ansikten, så som Lill-Babs, Siw Malmkvist, Hepstars och trion från Fem myror är fler än fyra elefanter, allt under ackompanjemang av husbandet som man hämtat från Lifvens vänner. Välkända sånger framfördes ofta i något förvrängda varianter till publikens förtjusning.
Syftet med soarén är i första hand att samla in pengar till Lutherhjälpen.
- Egentligen skulle vi haft föreställningarna före påsk, eftersom fastetiden är den tid när vi alltid samlar in pengar dit, berättar Anette Franzén.
Men tiden blev knapp och soarén fick några veckors uppskov. Eftersom förra året blev en sådan succé med en extrainsatt föreställning, bestämde man sig för att redan från början boka in två uppträdanden i år.
- Men vi hade lätt kunnat fylla en kväll till, säger Ann-Marie Daag Albrechtsson.
Tanken på att flytta ut från församlingshemmet till en större lokal har funnits men inte fått riktigt fotfäste.
- Vi vill att folk kommer hit och ser oss i våra lokaler. Annars blir det lätt att man tänker att så fort det är något roligt som ska hända så kan man inte vara i kyrkans lokaler, säger Anette Franzén.
- Man får lätt en tråkig stämpel att man ska vara så högdragen när man är i kyrkan, men så är det inte, fyller Ann-Marie i.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om