Fullt på invigningsfesten

Kön för att komma in ringlade lång när Virserums konsthall hade invigningsfest för fyra nya utställningar i går. Dessutom avtackades förre chefen Henric Teleman.

Det var trångt om platserna under invigningen.

Det var trångt om platserna under invigningen.

Foto:

Hultsfred2014-02-10 09:18


Fyra nya utställningar med temat foto och textil invigdes på Virserums konsthall i går. Och intresset var stort, långt ifrån alla som hade kommit fick plats vid invigningen.
Konsthallens nya chef Annica Ericsson inledde invigningsfesten.
- Det är första gången jag önskar er välkomna till en säsongsstart, sa hon.
En av utställningarna handlar om textil och hantverk.
- Det är hemslöjdskonsulenter över hela Sverige som hjälpt till med utställningen. Det finns en bredd i uttryck och material, sa Annica.
I två av de andra utställningarna står fotografin i centrum. I utställningen "Fattiga och rika" deltar 77 fotografer från hela Sverige.
- Utställningen visar mycket utsatthet, mycket sorg men också väldigt mycket glädje. De visar en annan sorts rikedom än den som handlar om pengar, sa Lotta Schwarz, ordförande i Svenska Fotografers Förbund, som arbetat med utställningen.

Modiga fotografer
Hon tycker att både konsthallen och fotograferna visat mod genom utställningen.
- Det är inte lätt att närma sig den här sortens utsatthet som fotograf, och skildra de här människorna på ett varmt, kärleksfullt sätt. Och konsthallen är modig som vågar satsa så här mycket på fotografi, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om