Funktionärerna är guld värda

Dygnet runt sliter funktionärerna stenhårt med att sprida vatten på speedwaybanan på G&B Arena.
Det behövs om banan ska vara klar tills på lördag, då det är dags för SM- finalen i isracing.

Michael Arenius är en av många funktionärer som hjälper till dygnet runt. Han har alldeles nyss kopplat ihop slangarna så att tanken fylls med vatten inför nästa körning på banan. Att fylla tanken tar en timme.

Michael Arenius är en av många funktionärer som hjälper till dygnet runt. Han har alldeles nyss kopplat ihop slangarna så att tanken fylls med vatten inför nästa körning på banan. Att fylla tanken tar en timme.

Foto:

Hultsfred2012-01-16 07:14


Den is som låg på banan under förra veckan har försvunnit. Tjälen gick ur marken, blåsten och mildvädret gjorde att isen försvann.
- I torsdags var det bara lergegga på banan. Men att ställa in tävlingen, inte en chans. Det gör vi absolut inte som det ser ut nu. Väderprognosen ser bra ut så vi kör på, säger Jörgen Kling.
Och under den gångna helgen har funktionärerna slitit hårt för att få ut nytt vatten på banan, ytterligare 800 000 liter vatten ska nu spridas på banan. I lördagskväll var det över fem centimeter is på banan.

Tre förare
- Vi har satt upp ett 24 timmars schema för körningen ute på banan. Vi har tre personer som byter av varandra och det fungerar bra, säger Jörgen Kling.
De tre förarna är Michael Arenius, Tomas Karlsson och Christer Andersson. När tidningen var på plats arbetade Michael Arenius men han skulle snart få gå hem.
- Jag började vid sju i fredags kväll och körde hela natten. Jag gick hem vid sex i lördagsmorgon och jag började igen nu i eftermiddags, men går av vid sju i kväll, då ska jag hem och sova. Jag blir avbytt av Tomas Karlsson och han ska köra fram tills söndagsmorgonen, säger Michael Arenius.
Det är främst nattetid som funktionärerna är på G&B Arena, för att köra ut vattnet på banan. Efter åtta varv runt banan är vattnet slut. Då är det bara att köra in och fylla tanken igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om