Fyllde kyrkan med mäktiga toner

Nyckelharpa och orgel i härlig harmoni, det var vad publiken i Virserums kyrka fick njuta av när Gunnar Idenstam och Johan Hedin gästade Musikdagarna.

Gunnar Idenstam och Johan Hedin spelade tillsammans i Virserums kyrka.

Gunnar Idenstam och Johan Hedin spelade tillsammans i Virserums kyrka.

Foto:

Hultsfred2011-06-30 06:35


Det är inte första gången som konsertorganisten Gunnar Idenstam gästar Virserums Musikdagar, för redan 2005 spelade han i Virserums kyrka tillsammans med sopransaxofonisten Anders Paulsson.
Men den här gången valde han istället att spela tillsammans med Johan Hedin från Västervik som är en mästare på nyckelharpa.

Premiär för Hedin
Det var första gången som Hedin spelade på Musikdagarna men det var nästan som att spela på hemmaplan då han är född i Virserum, men han flyttade från orten blott nio månader gammal, men fortfarande finns starka släktband till orten. Hedin bor idag i Västervik och är en känd speleman som spelar både traditionell och mer nyskapande folkmusik.

Folkmusik och Bach
Idenstam som är född i Kiruna och är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har under sin karriär släppt inte mindre än 13 skivor.
Utöver det har han även belönats bland annat med utmärkelser som förstapris i Grand Prix de Chartres i improvisation och DN På Stans Kasperpris.
Han turnerar också flitigt både på egen hand men även med Johan Hedin och de bjuder tillsammans på den mäktiga konserten "Folkmusik och Bach".
Det var den repertoaren som duon framförde i Virserums kyrka under tisdagskvällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om