Fyra nya färdigutbildade simlärare

Det är brist på simlärare. Samtidigt som behovet av simundervisning är stort. Så det var med stor glädje som Hagadal godkände fyra unga simlärare.

Anna Peterson, Anna Gustafsson, Ida Granqvist och Hillevi Olsson, längst fram, kan stolt visa upp sina diplom för genomförd simlärarutbildning.

Anna Peterson, Anna Gustafsson, Ida Granqvist och Hillevi Olsson, längst fram, kan stolt visa upp sina diplom för genomförd simlärarutbildning.

Foto: Privat

Hultsfred2018-08-23 10:00

Utbildningen har genomförts i samarbete mellan Hagadal och Svenska Livräddningssällskapet.

– Vi har bedrivit simlärarutbildningen i Hagadal under två veckoslut, och dessförinnan har deltagarna utfört vissa kunskapsprov i vattnet. De har också genomfört 20 timmars praktik i en simskola med handledning av en utbildad simlärare, säger arbetsledare Carola Karlqvist.

Ann Granqvist har varit utbildningsledare, efter att själv ha gått en utbildning inom Svenska Livräddningssällskapet, som gett henne behörighet att utbilda simlärare.

– Vår förhoppning på Hagadal är att kunna ha flera sådana här kurser, särskilt med tanke på den brist som rådet på simlärare och att behovet av simundervisning är stort, säger Carola Karlqvist.

I helgen var det äntligen dags, då förklarades de fyra deltagarna Anna Gustafsson, Hillevi Olsson, Anna Peterson och Ida Granqvist för färdigutbildade simlärare och belönades också med ett diplom som bevis på sin behörighet.

– Minst tre av tjejerna har redan fått jobb som simlärare, varav två av dem kommer ha simskolor i Hagadal på lördagar, säger Carola.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!