Nya välkomstskyltar rostiga från början

Det är inte för att det tagit så lång tid som de nya välkomstskyltarna ser rostiga ut... De ska vara så, det är modernt.

Cortenstål ger ett rostigt intryck redan från början. Nu planeras för väldigt moderna välkomstskyltar i det materialet.

Cortenstål ger ett rostigt intryck redan från början. Nu planeras för väldigt moderna välkomstskyltar i det materialet.

Foto: Ulla Ericsson

Hultsfred2022-03-31 14:30

Det har varit tyst om de här välkomstskyltarna både länge och väl. Men i det fördolda har arbetsgruppen jobbat vidare och nu har man också lagt fram ett förslag för kommunledningen till hur man tänker sig det hela.

Det rör sig om inte mindre än 18 skyltar som ska sättas upp vid infarterna till kommunens åtta olika orter.

– Gruppen kommer att ta kontakt med samhällsföreningar, hembygdsföreningar och liknande för att innehållet på skyltarna ska bli relevant, säger kommunalrådet Lars Rosander (C) som fått en lägesrapport.

De här nya skyltarna ska bli moderna, tillverkade av materialet cortenstål, ett material som ser rostigt ut redan från början. I det här plåtmaterialet ska man sedan skära ut symboler för de olika orterna. Och alltsammans ska sedan belysas bakifrån med solcellsdriven belysning.

– Det kommer att bli väldigt originellt, säger Rosander.

 De ska göras i stående format, för att inte förväxlas med Trafikverkets skyltar, eftersom verket använder liggande format.

Med den speciella tekniken och med så många skyltar blir det snabbt ett miljonprojekt. Det finns en miljon avsatt i budgeten för välkomstskyltarna.

– Men vi får se om det räcker, säger Rosander.

Nästa steg i processen blir att se hur de kan sättas upp, komma överens med markägare och sådant som är av lite mer praktisk natur.

Den här frågan har hängt med både länge och väl i kommunen, flera olika förslag har tagits fram och förkastats.

– Det är mer jobb än man tror, säger Rosander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!