Gångvägen till handelsområdet ska bli bättre

Bredvid infarten till nya handelsområdet i Hultsfred går en cykel och gångväg. Eller rättare sagt det som ska bli en gång och cykelväg...

Bilvägen in till handelsområdet är asfalterad och fin. Men gångvägen består av grovt grus. Något som fått flera Hultsfredsbor att reagera.

Bilvägen in till handelsområdet är asfalterad och fin. Men gångvägen består av grovt grus. Något som fått flera Hultsfredsbor att reagera.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-06-22 05:30

För som den är nu kan den knappast räknas som väg, anser flera anonyma personer som vi pratat med. Den är täckt med grovt grus som gör det besvärligt för både rullstolar och barnvagnar. Det är mycket trafik på den här vägen, och det blir lätt trångt om även fotgängare, och cyklar ska vara med och trängas om utrymmet. 

Det blir resultatet av att gångvägen inte är färdig, hävdar en av kritikerna.

– Men det kommer att bli bättre, tröstar Simon Råsbacken på ÖSK. Redan innan semestern kommer vägen att jämnas till och göras bättre.

Men asfalteringen får vänta ett tag till. Ledningarna till gatljuset är dock framdragna, och stolparna kommer att sättas upp vad det lider.

– Anledningen till att det ser ur som det gör, säger Råsbacken, är att vi vill vänta in anslutningen till Ancotts fastighet. Dessutom har vi en hel del grävning kvar inne på kvarteret Batteriet. Så för att slippa göra och göra om får det vara som det är så länge.

– Att först asfaltera och sedan gräva upp är något vi vill undvika, säger Råsbacken. Vi låter det vara så här nu.

Arbetet inne på kvarteret Batteriet har kommit igång sedan några veckor tillbaka. Det är mycket grävning som ska göras där, med ledningar, fiber och annan infrastruktur som måste finnas i backen.

Efter semestern kommer det jobbet att ta fart på allvar, och Simon Råsbacken räknar med att man ska kunna gå ut med mer information längre fram.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!