Går igenom genomgången - fuktproblem botas

"Det var ett större projekt än vi trodde, men nu har vi äntligen lyckats räkna ut hur vi ska göra" säger Jan Oscarsson, fastighetsansvarig på HKIAB.

Genomgången gås igenom. Med nya rännor ska förhoppningsvis fuktproblemen försvinna. Samtidigt som blommar och grönt ska göra gången lite trevligare.

Genomgången gås igenom. Med nya rännor ska förhoppningsvis fuktproblemen försvinna. Samtidigt som blommar och grönt ska göra gången lite trevligare.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-08-20 12:00

Efter åratal av fuktproblem i H-cityhuset är det nu en lösning på gång för fastigheten.

– Det har varit fel höjder, säger Jan Oscarsson, fastighetsansvarig på det kommunala industribolaget som äger huset.

– Det har gjort att regnvattnet inte runnit undan som det skulle, utan blivit stående. Det är en del i de fuktproblem vi har haft i huset.

Vid det här laget är det några veckor sedan plattorna bröts upp, och betongplattan blottades. Men sedan tog det stopp. Det beror på, förklarar Jan Oscarsson att det varit svårt att hitta ett sätt att lösa problemet. Det har tagit längre tid än beräknat.

– Men nu tror vi att vi hittat ett sätt att få till de rätta fallen så att vattnet rinner undan, säger han.

Fräsarbetet har varit igång ett par veckor, och än dröjer det ett tag innan det blir klart. Jan Oscarsson tippar på att det blir i mitten på september.

För att störa verksamheten på apoteket och hälsocentralen så lite som möjligt har arbetet skett på kvällstid.

Men när betongen är klar och har fått sitt nya tätskikt så det bli nya plattor. Samtidigt som man förnyat en hel del.

– I hörnet vid apoteket och företagshälsovården kommer vi att bygga en rundel i gatsten, säger Jan Oscarsson, inte större dock än att rörelsehindrade kommer fram. Här kommer det också att bli några sittplatser och planteringar. Allt för att det ska bli lite trevligare i den här gången.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!