Garaget som soprum

Glas och möbler ligger slängda på eller runt omkring invandrarförläggningen vid hembygdsgården. Många boende runtomkring fasas över hur området ser ut. Efter flera klagomål från grannarna har problemet inte direkt förbättrats.

Hultsfred2005-08-12 06:37

För ungefär ett år sedan skrev Vimmerby Tidning om nedsmutsningen på området omkring migrationsverkets anläggning. Enligt grannarna har det blivit lite bättre och det ligger inte längre möbler och skräp mitt på gatan, men det är fortfarande inte bra. Det är inte alla som stökar ner på sina trädgårdar eller på gatan, det kommer hela tiden nya familjer till anläggningen och de har kanske inte fått tillräckligt med information om vilka regler som gäller.
Men självklart ska man kunna ta sig till och från sitt hem, utan att glassplitter och liknande hindrar.

Hindrar grannarna
Många av grannarna tycker att det är otrevligt och jobbigt att det ser ut som det gör i området.
- Jag kan inte ens gå med hunden här längre för jag är rädd att det finns glas, säger en av de drabbade grannarna.
På migrationsverket lovar man att man ska ta i tu med problemet och att det ska ske en förbättring. Men det är svårt att göra något på sommaren, då många är på semester.
Ansvar
- Det är svårare att ta i tu med sådana här problem på sommaren, då det inte är lika bemannat som i vanliga fall, säger Inga-lill Jokela, enhetschef på migrationsverket i Jönköping.
- Det är den som är boendeansvarig som har ansvaret. Det är de som ska ta reda på hur det hela hänger samman, men det är ju som sagt svårt såhär på sommaren, förklarar hon. Det som nu kommer att göras åt saken är att en handläggare kommer och tittar och försöker hjälpa den boendeansvarige och de som bor på anläggningen.
- Det är viktigt med att informera dem som kommer hit, vilka regler det är som gäller, men det är svårt eftersom det hela tiden kommer nya familjer hit, menar Inga-lill Jokela.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om