Gatuarbetet stänger väg: Här kommer du inte fram

Trafiken stängs av vid järnvägsövergången intill brandstationen på Östra Långgatan. Från fredag kväll till måndag morgon är det stopp.

Hultsfred 4 september 2020 08:04

– Visst ställer det till lite bekymmer för oss. Men det löser sig och jobbet måste ju göras. Vi kommer att ta oss förbi med utryckningsfordon, säger räddningschef Michael Hesselgård. Något annat är inte acceptabelt. 

Men det handlar inte bara om utryckning, utan minst lika mycket om inryckning till brandstationen. Deltidsbrandmännen måste ju kunna ta sig till stationen om larmet går. Men de får stanna vid övergången och springa sista biten fram. Det är ju inte jättelångt.

– Vi ser till att det finns plats för dem att parkera mellan Lilla Torget och järnvägsövergången, säger Hesselgård.

Det är mycket som är uppgrävt i Hultsfred just nu. Som exempelvis vid farthindret vid Valhall, på Mimervägen, Norra Kyrkogårdsgatan. Det är en hel del att hålla rätt på för utryckningsförarna. 

Från klockan 16 30 på fredag kväll till klockan 07 på måndag stängs Östra Långgatan av mellan Lilla torget och korsningen med Andersbovägen, eftersom det ska göras ett arbete med järnvägsövergången. 

– Vi ska byta ut detektorslingorna som går i övergången och göra en besiktning på gummiplattorna, säger Tommy Grahm på Infranord.

Han berättar att de här detektorslingorna är till för att bommarna inte ska fällas, om det står bilar på spåret, En viktig säkerhetsåtgärd.

Det är ett omfattande arbete som dessutom kräver en del asfaltering. Men det ska inte bli några problem att klara jobbet på den angivna tiden, räknar han med.
 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa