Gatukök brann

Det brann i Mörlunda pizzeria och gatukök natten till julafton. Räddningstjänsten kunde snabbt släcka branden men lokalen fick kraftiga rök- och brandskador invändigt och allt som återstår av gatuköket är i princip stommen.

Kortslutning i en frysbox. Det är den troliga orsaken till branden i Mörlundas gatukök natten till julafton. Foto: Charlotte Madestam

Kortslutning i en frysbox. Det är den troliga orsaken till branden i Mörlundas gatukök natten till julafton. Foto: Charlotte Madestam

Foto:

Hultsfred2008-12-27 05:05


Larmet kom till räddningstjänsten klockan 02:24 och när de kom till platsen- brann det kraftigt i byggnaden. Larmet kom från hemtjänsten som åkt förbi pizzerian och upptäckt kraftig rökutveckling.
Brandstyrkor från Mörlunda, Målilla och Hultsfred åkte till platsen och sammanlagt deltog 15 brandmän i insatsen.

Inom ett par minuter var branden släckt, efter att man först spolat vatten genom ett fönster för att få ner lågorna, och därefter gått in med rökdykare för att släcka återstoden av elden.
Skadorna på pizzerian är relativt omfattande med kraftiga rök- och brandskador.
Ägaren var under onsdagsmorgonen oanträffbar och räddningstjänsten fick då lämna en lapp på dörren till ägaren. En obehaglig julklapp att få när arbetsdagen börjar.
För brandkåren var insatsen avslutad 04:45.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om