Glamox fastighet såld – Finns hopp om 50-talet nya jobb

Nu är det klart, Glamox har sålt sin industrilokal i Gårdveda. Ny delägare är Vimmerbyföretaget JMC Affärsutveckling AB, genom Jens Carlsson. "Det finns anledning att hoppas på ett 50-tal nya arbetstillfällen", säger han.

Ny ägare till Glamox tidigare lokaler i Gårdveda är bland annat Vimmerbyföretaget JMC Affärsutveckling AB, vars delägare Jens Carlsson blir en del i ett nystartat separat fastighetsbolag som ska förvalta och hyra ut fastigheten.

Ny ägare till Glamox tidigare lokaler i Gårdveda är bland annat Vimmerbyföretaget JMC Affärsutveckling AB, vars delägare Jens Carlsson blir en del i ett nystartat separat fastighetsbolag som ska förvalta och hyra ut fastigheten.

Foto: Jenn Hultberg/Charlotte Madestam

Hultsfred2021-07-28 06:00

I samband med nedläggningen av Glamox verksamhet i Gårdveda i slutet av april framkom att företaget hade en intresserad köpare av industrifastigheten och att en avsiktsförklaring undertecknats.

Sedan har det varit tyst – tills nu då Joakim Andersson, VD för den kvarvarande säljorganisationen i Sverige, bekräftar att företaget är i mål med försäljningen.

– Från Glamox sida är vi glada att vi hittat en köpare som ämnar bedriva industriell verksamhet i lokalerna vilket vi också hoppas ska ge nya arbetstillfällen på orten, uppger Joakim Andersson i ett mail.

undefined
Glamox flyttade huvuddelen av sin produktion i Gårdveda till Estland. "Glamox har varit väldigt noga i förhandlingarna med oss och i förvärvet att fastigheten ska utvecklas och att det ska skapas arbetstillfällen", säger Jens Carlsson.

Vimmerby Tidning kan nu berätta att ny ägare är bland annat Vimmerbyföretaget JMC Affärsutveckling AB, vars delägare Jens Carlsson blir en del i ett nystartat separat fastighetsbolag som ska förvalta fastigheten om 8 000 kvadratmeter lokalyta, som Glamox lämnade när man flyttade produktionen till i huvudsak Estland.

– Förvärvet är färdigt, vi tog över fastigheten i början av juli. Det känns verkligen spännande, det här är den första fastigheten som JMC Affärsutveckling är med om att förvalta och utveckla, bekräftar Jens Carlsson.

Hur ser planerna ut för lokalen?

– Det ska in industrier i fastigheten. Vi ska skapa nya arbetstillfällen med företag i regionen som vill utvecklas och behöver produktionsytor. Det finns fantastiska möjligheter i fastigheten som den står och vi har förvärvat den med fin, befintlig maskinpark. Så det går att dra i gång företag tämligen omgående, säger Jens Carlsson och fortsätter:

– Hultsfreds kommun har varit väldigt angelägen och proaktiv för att vi ska hitta vägar framåt som utvecklar fastigheten. På samma sätt som Glamox varit väldigt noga i förvärvet, att fastigheten ska utvecklas och att det ska skapas arbetstillfällen.

Vad kan du säga om intresset från näringslivet så här långt?

– Vi förhandlar med en potentiell hyresgäst, som är intresserad av tusen kvadrat. Målet är att ha igång första verksamheten den 1 september, samtidigt som vi för en dialog med ytterligare två parter.

Jens Carlsson är fullt medveten om att det kan ta sin tid tills det är fullt uthyrt.

– Låt säga att det kan bli ett tiotal olika företag av mindre storlek, så är det ändå ett 50-tal personer som skulle vara yrkesverksamma i fastigheten. Det tror jag är rimligt att se, det är ett första mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!