Godkänt och klart – nu kan det lagas mat i containern

Nu har Caroline och Mathias Jäderup fått slutbesked på sin restaurang- och cateringcontainer. Det innebär att de äntligen kan börja laga mat i den.

Caroline och Mathias Jäderup satsar hårt på sin catering. Serveringen i Lönneberga kommer att hålla öppet när de inte är bokade på cateringuppdrag.

Caroline och Mathias Jäderup satsar hårt på sin catering. Serveringen i Lönneberga kommer att hålla öppet när de inte är bokade på cateringuppdrag.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2024-03-04 21:00

Containern är en 40-fotare berättar Caroline Jäderup. Den står på samma tomt som maken Mathias Jäderup har sin bilverkstad. Men nu är det mat som gäller.

– Mathias har lagt ned bilverkstaden och har den bara för hobbybruk, berättar Caroline Jäderup.

Paret kommer att satsa fullt ut på matverksamheten. De har också bytt namn från JP Familyburgercrew till Lönnebergas Matverksta.

– Vi tyckte det var lite kul, berättar hon.

Hanteringen av bygglovet har nu kommit så långt att paret nyligen fick slutbesked för sin container de köpte i Ronneby förra året. Det innebär att den nu är godkänd för matlagning. 

De kan ta containern i bruk och slipper stå och laga mat i den mindre foodtrucken. Något de sett fram emot.

Caroline Jäderup berättar att paret fått komplettera containern med en hel del utrustning. En del fanns med på köpet men de har bland annat fått köpa ugnar samt kyl och frysar. 

– Vi har fått lägga mer pengar än vi räknade med.

Förutom inredningen ingick också kostnader för att dra in el och vatten och avlopp. Det som händer närmast är att de ska bygga klart ett trädäck och vid vägen ska de sätta upp en anslagstavla.

Cateringverksamheten kommer i första hand och när de inte har något bokat där, det gäller att få tiden att räcka till, planerar de att hålla matverkstaden öppen för servering till allmänheten.

– Vi har haft väldigt mycket catering-bokningar. Januari och februari har varit lite lugnare men nu börjar det komma igång igen. Vi är redan nästintill fullbokade i juli, berättar hon.

Såväl företag som privatpersoner bokar paret Jäderup för catering.

Invigningen av den nya matverkstan väntar runt hörnet.

– Målet är att vi ska ha invigningen innan upptäckardagen, berättar Caroline Jäderup.

Precis som förra året planerar de att ha servering för allmänheten på just upptäckardagen.

Under säsongen utlovas även trubadur- och temakvällar. 

Något problem att få tag i sommarjobbare för att hjälpa till i verksamheten har inte paret. Med en barnaskara på sex barn i åldrarna fem till 17 år finns det alltid någon som ställer upp och ger ett handtag.

– De älskar när de får vara med och hjälpa till, berättar Caroline Jäderup.

Caroline Jäderup vid den nya restaurang- och cateringcontainern i Lönneberga. Den är nu godkänd för tillredning av mat.
Caroline Jäderup vid den nya restaurang- och cateringcontainern i Lönneberga. Den är nu godkänd för tillredning av mat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!