Gråa gatan ska livas upp med färg

Fjorton nyanser av grått... Men en ändring är på gång. Det ska inte behöva dröja förrän de nya blomkrukorna kommer på plats.

"Det kan bara bli bättre" tycker Lasse Röst, som saknar lite färg och växtlighet på gågatan. Och nu är det på gång, det ska inte dröja så länge förrän de nya  jättestora blomkrukorna placeras ut.

"Det kan bara bli bättre" tycker Lasse Röst, som saknar lite färg och växtlighet på gågatan. Och nu är det på gång, det ska inte dröja så länge förrän de nya jättestora blomkrukorna placeras ut.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2020-07-19 16:00

– Jag saknar verkligen planteringarna, tycker Lasse Röst som promenerar förbi. Det behövs verkligen något för att liva upp gågatan.

Och det är många med honom som saknar grönskan. De stora träden som växte på gatan togs bort i samband med att vatten- och avloppsledningarna renoverades för något år sedan. Det blev väldigt tomt, tycker många Hultsfredsbor.

Men nu är det saker på gång. Redan nu om några veckor kommer det att bli lite mer växtlighet. Nu när plattläggningen är klar på gågatan är det dags att ta tag i nästa steg i förnyelseprojektet Hultsfred Makeover.

– De nya stora krukorna finns redan hemma, säger Jens Karlsson, projektchef på ÖSK, Östra Smålands Kommunalteknikförbund. Vi väntar bara på att få hem en hel del växter.

– Så mycket sommarblommor kommer vi nog inte att hinna med i år, säger han, men de här krukorna är tänka att användas året runt. Bland annat kommer vi att plantera stora träd i några av krukorna.

Till det kommer sedan en uppgradering av antalet sittplatser och belysningen. Allt för att göra centrum lite mer attraktivt.

– Ja, det kan bara bli bättre, säger Lasse Röst, jag tycker det behövs lite mer färg. Och kunde man sedan göra något åt alla de tomma skyltfönstren vore det ännu bättre... Fast - det är nog svårare.

Den här satsningen är en del i projektet Hultsfred Makeover, en del i att knyta ihop den nyss iordningställda Mimerparken, med den ännu nyare Köpingsparken för att skapa ett promenadstråk genom Hultsfred.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!