Gränspolis, polis och Skatteverket gjorde tillslag

Gränspolisen gjorde tillsammans med Arbetsmiljöverket och Skatteverket på onsdagsförmiddagen flera inspektioner i centrala Hultsfred.

Gränspolisen, Arbetsmiljöverket och den lokala polisen gjorde på onsdagsförmiddagen ett tillslag i centrala Hultsfred.

Gränspolisen, Arbetsmiljöverket och den lokala polisen gjorde på onsdagsförmiddagen ett tillslag i centrala Hultsfred.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-11-17 13:26

– Jag kan bekräfta att det var en myndighetsgemensam insats, säger Rickard Lundqvist, presstalesman vid polisens ledningscentral i Malmö.

Det var personal från gränspolisen, Arbetsmiljöverket, Skatteverket och den lokala polisen som tillsammans gjorde en kontroll på flera arbetsplatser i centrala Hultsfred. 

– Vi tittade på sex, sju olika näringsställen i Hultsfred, säger Marcus Jägerbrink vid gränspolisen, som ansvarade för insatsen. Det blev dessbättre inga större anmärkningar. Men ett mindre företag riskerar sanktionsavgifter för att ha använt ett felaktigt kassasystem.

I övrigt blev det bara smärre anmärkningar. Framförallt när det gäller arbetsmiljön på de besökta ställena. 

– Det handlar om skydd mot olyckor, brandskydd, elkopplingar och liknande. Men det var som sagt bara mindre anmärkningar, säger Jägerbrink.

– Genom att samla flera olika myndigheter på det här viset, blir det möjligt att nyttja varandras olika kompetenser. Vår roll i arbetet är att spana efter personer som saknar arbetstillstånd och rätt att vistas i landet. Arbetsmiljöverket har sin lagstiftning när det gäller arbetsmiljö och Skatteverket har sitt ansvarsområde.

Marcus Jägerbrink berättar också att den här typen av oanmälda inspektioner kan göras när som helst.

Under tisdagen gjordes en liknande insats på en Ölandsrestaurang och i samband med det hittades flera personer som saknade rätt att vistas i landet. 

Polisinsats
Polisinsats
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!