Greps med nära ett halvt kilo amfetamin

Hultsfredsbon greps med nära ett halvt kilo amfetamin och en mindre mängd cannabis på sig. Han förnekar att han skulle sälja knarket och hävdar att han bara hämtat det i Stockholm för att han är skyldig en person pengar. Nu döms 30-åringen till fängelse i ett år och åtta månader för flera fall av narkotikabrott.

Foto: Arkivfoto: TT

Hultsfred2017-12-12 12:53
Mannen som är i 30-årsåldern greps på resecentrum i Mjölby den 21 oktober i år. Efter tips fick polisen syn på mannen som första hade en påse i handen, men kort senare hade han kastat ifrån sig den. När polisen konfronterade mannen misstänkte man snabbt att han var drogpåverkad. Påsen han haft kort innan hittades också och i den fann polisen knarket.
det rörde sig om 467 gram amfetamin med en halt amfetaminsulfat på 48 procent samt 0,99 cannabis.
Åklagaren hävdar att Hultsfredsbon köpt narkotikan för att sälja den vidare.
Det förnekar mannen.
Han säger att han har en skuld på 50 000 kronor till en person som han vägrar uppge namnet på, och att han av denne person fått uppdraget att hämta narkotikan i Stockholm och transportera den till Tranås. Men att polisen satte stopp när han bytte tåg i Mjölby.
När det gäller cannabisen säger han att han köpt den för eget bruk. Han var också påverkad av både cannabis och amfetamin vid gripandet. Något han säger att han är varje dag. men att amfetaminet han tagit kom från ett annat parti, men högre halt amfetaminsulfat.
Tingsrätten anser att åklagaren inte lyckats vederlägga mannens uppgifter och menar att brottet i det perspektivet inte kan anses som grovt. Rätten dömer därför mannen för narkotikabrott av normalgraden för innehavet av 467 gram amfetamin och 0,99 gram cannabis samt ringa narkotikabrott för de droger han tagit samma dag han greps.
Påföljden blir ett år och åtta månaders fängelse.
I det straffet ingår också en tidigare fängelsedom som han frigavs villkorligt ifrån bara en dryg månad innan han greps på resecentrum i Mjölby.
Mannen är bosatt i Hultsfreds kommun och ska stanna kvar i häktet tills domen vinner laga kraft.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om